Αγκαλιάστηκε η αιμοδοσία του Γριζάνου από τους κατοίκους του χωριού

Αρκετός κόσμος συμμετείχε στην εκδήλωση και μετέφερε μηνύματα εθελοντισμού και αλληλεγγύης

Τη σκυτάλη από την Οιχαλία έλαβε το πρωί της Παρασκευής το Γριζάνο, διοργανώνοντας την καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση των αποθεμάτων της Τράπεζας αίματος που έχει συστήσει η κοινότητα στο γενικό νοσοκομείο της Λάρισας.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» η προσέλευση του κόσμου υπήρξε άκρως ικανοποιητική στέλνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση για την αξία του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης.

Η αιμοδοσία διεξήχθη στο χώρο του Αγροτικού Ιατρείου του χωριού με ευθύνη της κοινότητας Γριζάνου, στην οποία και ανήκει η διαχείριση της τράπεζας αίματος.

Από νωρίς το πρωί στην αίθουσα που διεξαγόταν η αιμοδοσία άρχισε να συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος που θέλησε να προσφέρει αίμα για τον εμπλουτισμό της Τράπεζας Αίματος. Αρκετός κόσμος που θέλησε να δείξει την αλληλεγγύη του σ’ ένα τόσο σημαντικό και ευαίσθητο θέμα, που αποτελεί σωτήριο για την ζωή ενός ανθρώπου, ασθενή.

Τα αποθέματα της Τράπεζας Αίματος διατίθενται σ’ οποιοδήποτε κάτοικο του χωριού, αλλά και συνδημότη που χρήζει άμεσης μετάγγισης αίματος και κινδυνεύει η ζωή του.

Στην μεγάλη ανταπόκριση και ευαισθησία που έδειξαν οι κάτοικοι του χωριού, αναφέρθηκε η πρόεδρος του χωριού κα Ευανθία Κακαδιάρη.

«Η ευαισθητοποίηση των κατοίκων του Γριζάνου και σ’ αυτή την εκδήλωση υπήρξε συγκινητική. Ο κόσμος, οι συγχωριανοί μας απέδειξαν το κοινωνικό πρόσωπο, μετέφεραν μηνύματα εθελοντισμού και αλληλεγγύης. Πραγματικά τέτοιες εκδηλώσεις μας δίνουν όλους δύναμη, υπομονή και ελπίδα στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε λόγο πανδημίας. Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο που ξεκινήσαμε. Θα συνεχίζουμε να ευαισθητοποιούμε τον κόσμο μεταφέροντας τα κατάλληλα μηνύματα», σημείωσε η πρόεδρος του χωριού Ευανθία Κακαδιάρη.

Η ίδια δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κόσμο που μετείχε στην εκδήλωση, εξηγώντας ότι το επόμενο διάστημα η κοινότητα θα ξεκινήσει την διοργάνωση εκδηλώσεων με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων σε θέματα υγείας και πρόληψης ασθενειών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αιμοδοσία συγκεντρώθηκαν 30 φιάλες αίματος ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν και κάτοικοι της όμορης κοινότητας Κρήνης, μαζί με τον πρόεδρο κ. Σπύρο Μάγγο.