Αγχώνονται, αγωνιούν αλλά συνεχίζουν δυναμικά στην μάχη

Αδειάσαν από μαθητές οι σχολικές αίθουσες της Γ’ Λυκείου με τους μαθητές να μένουν σπίτι για διάβασμα

Άδειασαν στην κυριολεξία οι τάξεις της γ΄ τάξεις λυκείων του Δήμου Φαρκαδόνας μιας και οι μαθητές-υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων δεν προσέρχονται στα σχολεία, αλλά μένουν στο σπίτι για να εντείνουν τις επαναλήψεις.

Η προσέλευση των μαθητών από τις 13 Μάϊου, δύο μέρες μετά την επιστροφή των μαθητών της Γ’ λυκείου στα θρανία άρχισε να λαμβάνει την κατηφόρα, μιας και το σύνολο των μαθητών επωφελούμενο των απουσιών αλλά και των διατάξεων του υπουργείου Παιδείας επέλεξαν να μην προσέλθουν στις σχολικές αίθουσες και να παραμείνουν στο σπίτι για ατομική μελέτη.

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα, όπως δηλώνουν και οι μαθητές, το άγχος τους είναι διπλό. Αφενός να μην νοσήσουν από το κορονοϊό, αφετέρου να συνεχίσουν την προετοιμασία τους για να γράψουν καλά στις πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν σε λιγότερο από ένα μήνα.

Γι’ αυτό και επιλέγουν να απέχουν, αν και στα σχολεία τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας».

Οι διευθυντές Λυκείων επισημαίνουν πως «κάθε χρόνο τέτοια περίοδο οι μαθητές της Γ’ Τάξης απουσιάζουν από το σχολείο και μένουν σπίτι τους, κάνοντας χρήση των πολλών απουσιών, για να διαβάσουν ενόψει των πανελλαδικών. Αυτό συμβαίνει και φέτος, πόσο περισσότερο μάλιστα που υπάρχει και η πανδημία.
Άλλωστε εκτός από το «όπλο» των απουσιών έχουν και την δήλωση που κάνουν οι γονείς. Μια δήλωση που, όπως αναφέρουν διευθυντές, τροποποιήθηκε τρεις φορές.
Το παρήγορο για τους υποψηφίους εκτός από τη μείωση της ύλης είναι πως και οι θέσεις εισακτέων παρέμειναν στα περυσινά επίπεδα, που σημαίνει οι τέσσερις στους πέντε θα εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

KRINI LIVE