Αυξάνονται τα αδέσποτα στην Οιχαλία και προκαλούν φόβο

Κυκλοφορούν εντός και εκτός οικισμού κατά ομάδες, μας μεταφέρουν αναγνώστες που εκφράζουν τους φόβους τους για τον κίνδυνο επιθέσεων σε παιδιά και μεγαλύτερες ηλικίες πολιτών

Το φαινόμενο των αδέσποτων σε χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας δεν είναι ασυνήθιστο. Έχει απασχολήσει κατά καιρούς τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης μετά και τα περιστατικά επιθέσεων που έχουν συμβεί κατά καιρούς σε παιδιά αλλά και σε μεγαλύτερες ηλικίες κατοίκων σε χωριά της ευρύτερης περιοχής. Έρχεται να απασχολήσει εκ νέου την περιοχή της δημοτικής κοινότητας Οιχαλίας, καθώς το τελευταίο διάστημα τα αδέσποτα συνεχώς πολλαπλασιάζονται προκαλώντας το φόβο και τον τρόμο των κατοίκων.

Το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, τα αδέσποτα συνεχώς αυξάνονται στην Οιχαλία. Μάλιστα οι πληροφορίες που μας μετέφεραν κάτοικοι του χωριού, κάνουν λόγο για μεγάλες ομάδες αδέσποτων που τριγυρνούν εντός οικισμού αλλά και εξωτερικά αυτού. Τα αδέσποτα αρκετές στιγμές επιτίθενται σε ανυποψίαστους πεζούς, ακόμη και σε μικρά παιδιά, αλλά και σε διερχόμενους οδηγούς.

Οι ομάδες αδέσποτων προκαλούν φόβο μετά από επιθέσεις και στην περιοχή της Αγίας Τριάδας Οιχαλίας, σημείο που καθημερινά διασχίζουν περιπατητές που αθλούνται ή πραγματοποιούν το περπάτημά τους.

Κάτοικοι της Οιχαλίας οι οποίοι και μας μετέφεραν τα περιστατικά εκφράζουν τους φόβους τους, ειδικά μετά και το προχθεσινό συμβάν που σημειώθηκε στην Αθήνα με την θανάσιμη επίθεση ροτβάιλερ σε βρέφος. Ζητούν την άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων Αρχών και δη του Δήμου Φαρκαδόνας, προκειμένου να απομακρυνθεί κάθε ενδεχόμενο τραυματισμού ανυποψίαστου πολίτη ή μικρού παιδιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη δημοτική Αρχή μετά τα παράπονα αλλά και τα κρούσματα επιθέσεων σε κατοίκους, είχε δημιουργήσει κατά το παρελθόν στο πρώην κτηνιατρείο Φαρκαδόνας χώρο φύλαξης αδέσποτων. Στο συγκεκριμένο σημείο είχαν τοποθετηθεί ειδικοί κλωβοί για την φιλοξενία των αδέσποτων.

Πλέον θα πρέπει να αναζητηθούν εκ νέου λύσεις προκειμένου και τα αδέσποτα να ζουν αξιοπρεπώς, αλλά ταυτόχρονα να προφυλαχθούν τα αδέσποτα προκειμένου να μην κυκλοφορούν στους δρόμους, προκαλώντας το φόβο μεταξύ των κατοίκων.  

Φωτογραφία αρχείου