400 φωτογραφίες από τη γιορτή για τα 136 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας στο Σύνταγμα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟ  ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΜΟΥΛΑΚΗ 

Τα 136 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας γιόρτασαν οι Θεσσαλοί της Αττικής, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το δευτεροβάθμιο όργανο των Θεσσαλικών Συλλόγων Αττικής, η Ένωση Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη».

Στο πλαίσιο της εορταστικής εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε πανηγυρική δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης, στην Πλάκα, και ακολούθησε χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Πανθεσσαλικής Στέγης Δρ. Στέφανο Κούτρα, η εκφώνηση του πανηγυρικού έγινε από τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πομπή παραδοσιακών αγημάτων και παρευρισκόμενων στο Μνημείο «Άγνωστου Στρατιώτη» στην πλατεία Συντάγματος. Οι επίσημοι εκπρόσωποι Κυβέρνησης, Περιφέρειας και Αυτοδιοίκησης Θεσσαλίας κατέθεσαν στεφάνι.

Στο τιμητικό άγημα έλαβαν μέρος μέλη συλλόγων, ντυμένα με παραδοσιακές θεσσαλικές φορεσιές, ενώ μετά την κατάθεση στεφάνων ακολούθησε στην πλατεία Συντάγματος παρουσίαση παραδοσιακών χορών από Θεσσαλικούς συλλόγους της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Οι σύλλογοι που συμμετείχαν στο άγημα και στους παραδοσιακούς χορούς ήταν οι εξής:
Σύλλογος Θεσσαλών Φλώρινας, Κέντρο Λαογραφικής Έρευνας “Απόλλων” Τρικάλων, Θεσσαλική Ένωση Θριασίου Πεδίου, Σύλλογος Θεσσαλών Αχαρνών, Σύλλογος Θεσσαλών Φυλής “Ο Ρήγας Φεραίος”, Σύλλογος Θεσσαλών Χαϊδαρίου “Η ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΗ”, Σύλλογος Θεσσαλών Ν. Ιωνίας Αττικής “Ο ΠΗΝΕΙΟΣ”.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων. Τελετάρχης της επετείου ήταν ο κ. Κώστας Τσώρας Αντιπρόεδρος Συλλόγου Θεσσαλών Χαϊδαρίου «Η ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΗ».