30 χρόνια συνεχούς παρουσίας και προσφοράς του LEADER

Από το 1992 μέχρι και σήμερα το πρόγραμμα στήριξε την τοπική κοινωνία, επιχειρήσεις και επιχειρηματίες των αγροτικών περιοχών

Τριάντα χρόνια συνεχούς παρουσίας και στηρίξεις σε μια σειρά κλάδων, κυρίως του πρωτογενούς τομέα προσμετρά το πρόγραμμα LEADER. Με αφορμή τα 30α γενέθλια του προγράμματος ο πρόεδρος της ΕΔΠ κ. Χρήστος Σινάνης αναφέρεται στο πρόγραμμα που στάθηκε ευεργετικό σε μια σειρά κλάδων και ιδιωτών που υποστηρίχτηκαν στα πρώτα βήματα της επιχειρηματικής δράσης.

Από την πρώτη περίοδο LEADER, η οποία ξεκίνησε το 1991 ως «κοινοτική πρωτοβουλία», έως σήμερα που συμπληρώνονται 30 χρόνια, η προσέγγιση LEADER χρησιμεύει ως πρότυπο τοπικής ανάπτυξης των αγροτικών περιοχών της Ευρώπης. Μέσω του προγράμματος LEADER η έννοια καινοτομία και συνεργασία έγιναν συνώνυμες με την τοπική ανάπτυξη και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών.

Είμαστε ευγνώμονες και πολύ χαρούμενοι, ως μέλη της μεγάλης οικογένειας του LEADER, που έχουμε τη δυνατότητα να υποστηρίζουμε την τοπική κοινωνία, τις μικρές επιχειρήσεις, του νέους επιχειρηματίες των αγροτικών μας περιοχών, από την ίδρυση της ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ το 1992 μέχρι και σήμερα. Θα συνεχίσουμε δίπλα σας, να διαμορφώνουμε μαζί το μέλλον τον αγροτικών περιοχών μας, συμμεριζόμενοι τις δικές σας ανάγκες, στοχεύοντας σε αναπτυξιακές στρατηγικές, και δηλώνοντας παρόντες στις νέες προκλήσεις σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, αναφέρει σε σχετικό μήνυμα ο κ. Σινάνης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ