Στους λογαριασμούς των χαμηλοσυνταξιούχων το ειδικό βοήθημα

Άρχισε να πιστώνεται από το μεσημέρι της Τρίτης το πόσο των 250 ευρώ ανά συνταξιούχο, δικαιούχο αναπηρικού επιδόματος και ανασφάλιστο υπερήλικα

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς ξεκίνησε να πιστώνεται από το μεσημέρι της Τρίτης η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους, στους δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος ΟΠΕΚΑ και στους ανασφάλιστους υπερηλίκους.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» το ύψος της ενίσχυσης ανά δικαιούχο είναι 250 ευρώ, προσαυξημένο κατά 50 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο μέλος του φορολογουμένου σύμφωνα με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, φορολογικού έτους 2020. Εάν σε ένα νοικοκυριό είναι και οι δύο συνταξιούχοι και δικαιούχοι της ενίσχυσης, τότε η προσαύξηση για τα εξαρτώμενα μέλη μοιράζεται ισόποσα. Εάν ένας συνταξιούχος καταστεί δικαιούχος από τον ΕΦΚΑ και ταυτόχρονα λαμβάνει κάποια αναπηρική παροχή του ΟΠΕΚΑ και άρα καταστεί δικαιούχος της προσαύξησης των 250 ευρώ από αυτή την αιτία, θα λάβει μόνο την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων.

Η πίστωση ξεκίνησε σταδιακά από το μεσημέρι της Τρίτης και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το πρωί της Τετάρτης, ανάλογα με το τραπεζικό κατάστημα στο οποίο οι δικαιούχοι διαθέτουν λογαριασμό.

Ήδη ή συνταξιούχοι από νωρίς το μεσημέρι που διαθέτουν την ηλεκτρονική εφαρμογή των τραπεζών για την ενημέρωσή τους, άρχισαν να πληροφορούνται για την καταβολή του ειδικού επιδόματος το οποίο είναι ακατάσχετο.

Κάποιοι εξ αυτών προσέτρεξαν στις τράπεζες και στα αυτόματα μηχανήματα ανάληψης προκειμένου να πληροφορηθούν αν έγινε η πίστωση των χρημάτων, τα οποία όπως ανέφεραν θα βοηθήσουν κάποιες οικονομικές ανάγκες στο κλείσιμο του χρόνου.

Ωστόσο πολλοί είναι και στα Τρίκαλα οι χαμηλοσυνταξιούχοι, που πίστευαν ότι θα λάβουν το ειδικό βοήθημα αλλά δυστυχώς διαψεύστηκαν.

Λόγω των αυστηρών εισοδηματικών κριτηρίων που ετέθησαν ως προς την καταβολή του έκτακτου δώρου των 250 ευρώ (έως 600 ευρώ σύνταξη το μήνα και 14.400 ευρώ οικογενειακό εισόδημα), ουσιαστικά αποκλειστήκαν από το μέρισμα όλοι οι συνταξιούχοι μισθωτοί (ΙΚΑ) λόγω της επικουρικής σύνταξης που δικαιούνται.