Η 1η ΤΟΜΥ μετέφερε στα παιδιά γνώσεις για την προστασία και τον σεβασμό στους ηλικιωμένους

Ενημερωτική δράση με θέμα «Η αξία της τρίτης ηλικίας» πραγματοποίησε ο κοινωνικός λειτουργός της 1ης ΤΟΜΥ Τρικάλων, Ντάσκας Ιορδάνης σε συνεργασία με τη νοσηλεύτρια του Κ.Υ. Τρικάλων – Μαρία Πινακούλα. Επισκέφτηκαν το 18ο δημοτικό σχολείο Τρικάλων και μίλησαν στους μαθητές για τους ηλικιωμένους και το σεβασμό που θα πρέπει να δείχνουν όλες οι ηλικίες σε αυτούς.

Σκοπός της παρέμβασης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την αξία της τρίτης ηλικίας, η άρση των προκαταλήψεων για τους ηλικιωμένους και η συνειδητοποίηση ότι τα άτομα τρίτης ηλικίας μπορούν να προσφέρουν πολλά στα παιδιά και στους νέους. Επίσης, να γίνει κατανοητό ότι όπως οι ηλικιωμένοι προσφέρουν στα παιδιά και στα εγγόνια τους, το ίδιο και αυτά μπορούν να συμβάλουν στην υποστήριξη και στην φροντίδα τους.

Ευχαριστούμε τον Διευθυντή και τους Δασκάλους του 18ου Δημοτικού Σχολείου, που με τη βοήθεια και την εξαιρετική φιλοξενία τους, βοήθησαν στην επιτυχή υλοποίηση της δράσης.

Η δράση υλοποιήθηκε με αφορμή την «Ανάπτυξη – υλοποίηση από το Υπουργείο Υγείας δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας σε Εθνικό Επίπεδο, για το σχολικό έτος 2022 – 2023».

Τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Το παρόν έργο πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας & της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2014-2020 του Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *