Με το Ασημένιο Μετάλλιο επέστρεψε από την Τουρκία η Φανή Τζέλη

Με το Ασημένιο Μετάλλιο κρεμασμένο στο στήθος επιστρέφει από το Παγκόσμιο Βαθμολογούμενο Τουρνουά G2 το Turkish Open 2023 τη Άγκυρας η Ολυμπιονίκης Φανή Τζελη. 

Φτάνοντας μετά από 4 καταπληκτικούς αγώνες στον Τελικό, μεταξύ των οποίων και της Καναδεζας Andric νούμερο 16 στον κόσμο, ηττήθηκε στον 5ο αγώνα της που ήταν και τελικός από την Αμερικανίδα οριακά.

Το Ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία-62 κιλών της Φάνης ήταν η μεγαλύτερη Ελληνική επιτυχία στην Τουρκία.

Η άλλη αθλήτρια του ΣΟΑΤ και μέλος της Εθνικής Ομάδας Μαρία Τζέλη που ουσιαστικά στο πρώτο της G2 στις Γυναίκες με εξαιρετική εμφάνιση έκανε μια νίκη και μία ήττα και κατετάγη 9η, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις. 

Δηλώσεις Νίκου Παϊταρίδη:

«Η διάκριση της Φάνης ήταν αναμενόμενη, αφού μετά την μικρή αποχή και ύστερα από σκληρή προετοιμασία απλά έδειξε την ποιότητα της. Η κούραση του ταξιδιού αλλά και το γεγονός ότι ο τελικός έγινε ουσιαστικά αμέσως, ήταν ο κυριότερος λόγος που δεν ήρθε το Χρυσό. Η Μαρία έκανε σε κορυφαίο επίπεδο νίκη και ηττήθηκε στον 2ο στις λεπτομέρειες και πιστεύουμε ότι η πορεία της θα είναι ανάλογη της Φανής. Είναι σπουδαίο μα συνάμα και στενάχωρο ότι οι αθλητές μας τα καταφέρνουν καλά σε κορυφαίο επίπεδο με αθλητές άλλων χωρών που η πολιτεία τους στηρίζει απλόχερα και καλά κάνει. Εμείς εδώ είμαστε για ζήτω και πλακέτες…ας είναι καλά κάποιοι της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που στηρίζουν τα όνειρα των αθλητών υψηλού επιπέδου. Όνειρο μου είναι να είναι μαζί σε μια Ολυμπιάδα οι 2 αθλήτριες μου ταυτόχρονα και είναι εφικτό…».

Το Τρικαλινό δίδυμο (Φανή-Μαρία) στην τελευταία φετινή μεγάλη διεθνή διοργάνωση μας έκανε πάλι περήφανους και έτσι έκλεισε η αγωνιστική σεζόν που είχε πολλές συγκινήσεις.