Εντυπωσίασε ο Βασίλης- Ραφαήλ Παπαγεωργίου στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής πάλης U20

Στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής πάλης U20 που διεξήχθη στο Novisad της Σερβίας από 1-4/07/2024, συμμετείχε στην κατηγορία των 55 κιλών, ο 3ος πρωταθλητής Ευρώπης U17 του 2023, Βασίλης-Ραφαήλ Παπαγεωργίου.

Ο νεαρός αθλητής με καταγωγή κατα το ήμοσυ από την Κρήνη Τρικάλων (γιος της Παυλίνας Γεωργίου, διαιτητή πάλης), πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και έφτασε πολύ κοντά στο χάλκινο μετάλλιο στην πρώτη του χρονιά στην ηλικιακή κατηγορία των εφήβων U20, είναι ο μικρότερος αθλητής στην κατηγορία που αγωνίστηκε.

Στον πρώτο αγώνα κέρδισε τον ρουμάνο αθλητή με πτώση, ενώ στη φάση των 16 προσπέρασε τον ουκρανό αθλητή, που ήταν πρωταθλητής του κόσμου το 2022 και πρώτος στην Ευρώπη το 2023.

Στα προ ημιτελικά ηττήθηκε από τον μολδαβό αθλητή μετά από έναν απαιτητικό και δύσκολο αγώνα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Στα ρεπεσάζ κέρδισε τον βούλγαρο αθλητή με υπεροχή σε ένα λεπτό. Στον μικρό τελικό, μια στιγμή αδράνειας του αθλητή τον στέρησε από το χάλκινο μετάλλιο και την εισαγωγή του στα ΑΕΙ άνευ εξετάσεων.

Όλοι νιώθουμε περήφανοι για το ήθος, την αγωνιστικότητα και την προσήλωση του αθλητή μας. Το μέλλον είναι μπροστά του και είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσει να δίνει τον καλύτερο του εαυτό στον αθλητισμό.