Χριστουγεννιάτικη γιορτή στους Ταξιάρχες με μηνύματα Ειρήνης

Δεν ήταν μια απλή Χριστουγεννιάτικη γιορτή, το δημοτικό σχολείο Ταξιαρχών και το νηπιαγωγείο για μια ακόμη φορά ήρθαν να πρωτοτυπήσουν και να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα. Διοργάνωσαν μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή στέλνοντας ευθέως το μήνυμα για την παγκόσμια Ειρήνη κάτι που πρέσβευε ο Χριστός κατά την παρουσία του στην γη… «πορευτείτε εν Ειρήνη» και «Αγαπάτε Αλλήλους».

Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Ταξιαρχών θέλησαν μέσα από την πρώτη θεατρική παράσταση που έδωσαν στην μικρή γιορτούλα τους στάθηκαν στις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν το προσφυγικό και τα ανθρώπινα δράματα, παρομοιάζοντας την σημερινή επικρατούσα κατάσταση του προσφυγικού με εκείνη του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Μέσα από τους ρόλους που υποδύθηκαν και τα αθώα, παιδικά τους πρόσωπα κατάφεραν να συγκινήσουν, στέλνοντας το μήνυμα της Ειρήνης και του τέλους των εχθροπραξιών που ξεριζώνουν τους ανθρώπους από τις πατρίδες τους, ανθρώπους που θαλασσοπνίγονται, παιδιά που μένουν ορφανά, ανθρώπους που εγκαταλείπουν τα χώματα τους για να σωθούν.

Δεν έμειναν μονάχα εκεί λίγο αργότερα μαζί με τα νήπια του νηπιαγωγείου Ταξιαρχών χάρισαν γέλιο και διασκέδαση παρουσιάζοντας ένα ακόμη έργο, αυτό του Αη Βασίλη στη Φυλακή, ψυχαγωγώντας τους  επισκέπτες τους.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια αφιερωμένα στη Γέννηση του Θεανθρώπου.

Τέλος ο Αη Βασίλης επισκεπτόμενος το σχολείο χάρισε δώρα στα παιδιά σκορπίζοντας χαρά και ικανοποίηση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Φαρκαδόνας Θανάσης Μεριβάκης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Κώστας Κοσμάς, ο σχολικός σύμβουλος κ. Μπουλούμπασης και πλήθος κόσμου.