Πολυκοσμία στην κοπή Βασιλόπιτας του Μουσικού Συλλόγου Φαρκαδόνας “Ο ΑΜΦΙΩΝ”

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΑΜΦΙΩΝ: «Μεταλαμπαδεύοντας την Βυζαντινή και την Παράδοση στις νεότερες γενιές»

Ευχές για την νέα χρονιά με μέλη, φίλους αλλά και τοπικούς παράγοντες της περιοχής και του νομού ήρθε να ανταλλάξει ο Μουσικός Σύλλογος Φαρκαδόνας «Ο Αμφίων» στη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.

Η εκδήλωση διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής στο CAFE CENTRO, παρουσία πλήθους κόσμου, που έσπευσε να ανταλλάξει ευχές, να διασκεδάσει, αλλά ταυτόχρονα να δείξει εμπράκτως την τιμή και την εμπιστοσύνη στο έργο που παράγει χρόνια τώρα ο Μουσικός Σύλλογος Φαρκαδόνας «Ο Αμφίων».

Την πίτα του Συλλόγου ευλόγησε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου π. Αθανάσιος Κούτσιας, εφημέριος της Φαρκαδόνας, ο οποίος μίλησε για το έργο του Συλλόγου από την σύσταση έως σήμερα, το οποίο το χαρακτήρισε πολύμορφο. 

Όπως ανέφερε ο Σύλλογος έρχεται και προάγει την Βυζαντινή Μουσική, το παραδοσιακό τραγούδι, μεταλαμπαδεύοντας στις νεότερες γενιές για να γνωρίσουν και να τα ακολουθήσουν.

Τις ευχές για μια καρποφόρα και ευλογημένη χρονιά, με πλούσιες δράσεις και πρωτοβουλίες, αυτές που έμειναν πίσω και στερηθήκαμε μετέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου κα Βάσω Μπασιάκου.

Η κα Μπασιάκου ανέτρεξε στο παρελθόν αλλά ταυτόχρονα μίλησε και για το παρόν σημειώνοντας ότι η διοίκηση θα προσπαθήσει και θα συνεχίσει τη νέα χρονιά να κερδίσει το χαμένο έδαφος των δύσκολων χρόνων, παρουσιάζοντας ένα νέο και πολύμορφο έργο που θα αγκαλιαστεί από τους κατοίκους του Δήμου Φαρκαδόνας. Ευχαρίστησε όλους όσοι παρευρέθηκαν και τίμησαν τον σύλλογο με την παρουσία τους. Επίσης, ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά και ευελπιστεί ότι το αξιόλογο έργο του θα συνεχιστεί και θα θεραπευτούν οι πληγές που άνοιξε η πλημμύρα με την αγαστή συνεργασία με τους φορείς του τόπου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η βασιλόπιτα ήταν προσφορά της Φαρκαδόνιας κας Αθηνάς Πίσπα.

Το φλουρί φλουρί της βασιλόπιτας που αντιστοιχούσε σε εικόνα της Παναγίας πέτυχε η Οιχαλίωτισσα αισθητικός, Μαρία Κιάκου.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Χρήστος Καραμάνος, εκπρόσωπος του γραφείου της βουλευτού Μαρίνας Κοντοτόλη, το προεδρείο του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ΦΑΫΤΤΟΣ Ζάρκου, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης κ.ά.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο που μας κοινοποίηση η αγαπητή φίλη, Βέρα Γαλατσίδη: