Ο Αη Βασίλης βρήκε το δρόμο του και στάθμευσε στο δημοτικό σχολείο Πετρωτού

Επιστράτευσε τα ελάφια του, πήρε το μεγάλο του σάκο με δεκάδες δώρα κι ανέβηκε στο έλκηθρό του. Ο Αη Βασίλης διήνυσε αρκετά χιλιόμετρα, πέρασε χιονισμένα βουνά, κρύους και λασπερούς κάμπους, ομιχλώδεις χωριά.

Και το ένστικτό του τον οδήγησε στη σωστή οδό. Νωρίς το βράδυ της Πέμπτης στάθμευσε το έλκηθρό του στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Πετρωτού, σημείο όπου διοργανώνονταν η Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά του διδακτηρίου.

Η σχολική γιορτή έφερε την υπογραφή της διεύθυνσης του σχολείου και των εκπαιδευτικών.

Στη λιτή γιορτή πρωταγωνιστές υπήρξαν τα παιδιά, τα οποία  απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν τραγούδια, αφιερωμένα στη γέννηση του Θεανθρώπου και στη γιορτή της Πρωτοχρονιάς.

Με το ταλέντο τους και το παιδικά τους νάζια κατάφεραν και εντυπωσίασαν γονείς και παππούδες που έσπευσαν στην εκδήλωση να τα καμαρώσουν στη δική τους γιορτή, στη γιορτή της παιδικής ανεμελιάς και της χαράς που χαρίζουν τα Χριστούγεννα στα παιδιά.

Η σημαντικότερη στιγμή για εκείνα ήταν η εμφάνιση του μυθικού για εκείνα Αη Βασίλη που ξεπρόβαλε μπροστά τους ανοίγοντας το πολύτιμο σάκο τους και προσφέροντας χαρά μοιράζοντάς τους τα καθιερωμένα Χριστουγεννιάτικα δώρα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν από κοντά ο σχολικός σύμβουλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Χρήστος Μπουλούμπασης, ο αντιδήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Μιχάλης Μπαγιώτης, φορείς και κάτοικοι της  περιοχής κ.ά.