Κατανυκτικές στιγμές ζει από το βράδυ του Σαββάτου η Φαρκαδόνα

Οι κατανυκτικές στιγμές της Γέννησης του Θεανθρώπου ζωντανεύουν από το βράδυ του Σαββάτου μ’ έναν τρόπο διαφορετικό, μπροστά στα μάτια όλων μας.

Στο κέντρο της Φαρκαδόνας, στη «Ζωντανή Φάτνη». Ένα Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο που προσελκύει τα βλέμματα μικρών και μεγάλων και προκαλεί ρίγη συγκίνησης στους δημότες και στους επισκέπτες που κατέφθασαν και θα συνεχίσουν να καταφθάνουν το επόμενο 20ημερο στην περιοχή.

Το βράδυ του Σαββάτου ο Δήμος Φαρκαδόνας υποδέχθηκε με πολύ σεβασμό τους εκατοντάδες επισκέπτες του και εκπροσώπους φορέων του νομού, στα εγκαίνια της μεγαλύτερης «Ζωντανής Φάτνης» που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Μικροί και μεγάλοι παρατήρησαν το μεγάλο φωτεινό αστέρι που κοσμεί το καμπαναριό της Εκκλησίας των Αγίων Αποστόλων Φαρκαδόνας…ένα αστέρι που σύμφωνα με την παράδοση έδειξε το δρόμο στους Μάγους με τα δώρα. «Για μια ακόμη χρονιά, τα Χριστούγεννα στο Δήμο Φαρκαδόνας είναι διαφορετικά, λουσμένα στο φως και τη μουσική. Όλοι οι επισκέπτες – και ιδιαίτερα τα παιδιά – θα έχουν την ευκαιρία να νιώσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα κοντά τους… να ζωντανέψουν στις μνήμες τους  τις ιερές στιγμές της γέννησης του Θεανθρώπου.» τόνισε στη σύντομη ομιλία του ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης.
Η πόλη στολίστηκε, μεταμορφώθηκε  και περιμένει τους επισκέπτες της σε μια μοναδική γιορτή. Η πλατεία της Φαρκαδόνας αποτελεί μια εντυπωσιακή ζεστή εορταστική εικόνα.

Στα εγκαίνια παρέστησαν πλήθος κόσμου, όπως και εκπροσώπων φορέων του νομού και της Θεσσαλίας γενικότερα. Συγκινησιακή ήταν η στιγμή της έλευσης των ηθοποιών που υποδύονταν τον Ιωσήφ, την Μαρία, τους τρεις Μάγους, τον σταυλίτη…

Σε όλη την διάρκεια του μήνα η Φαρκαδόνα θα φιλοξενεί σειρά καλλιτεχνικών και μουσικών εκδηλώσεων. Κάθε μέρα μουσικά και καλλιτεχνικά σχήματα δίνουν συναυλίες και παραστάσεις.