«Χριστός γεννάται δοξάσατε»

DSC_00052

«Χριστός γεννάται δοξάσατε, Χριστός εξ ουρανών απαντήσατε, Χριστός επί γης υψώθητε.».

Ο συγκεκριμένος ήχος άρχισε να ηχεί σ’ όλη την περιοχή της Φαρκαδόνας από τις 9 το βράδυ της Πέμπτης. Στα μοναστήρια, του Γενέθλιου της Θεοτόκου, στον Ορφανό Οιχαλίας και του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου Ζάρκου, οι μοναχοί και οι μοναχές συνήχθησαν για τον Εσπερινό και μετέπειτα για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Πέμπτης οι καμπάνες των δυο μοναστηριών, των πνευματικών φάρων της περιοχής μας, άρχισαν να ηχούν χαρμόσυνα, αναγγέλλοντας τη Γέννηση του Θεανθρώπου, του Χριστού μας. Του Υιού, του Θεού, που γεννήθηκε ταπεινά στη Φάτνη για να σηκώσει μετέπειτα στις πλάτες του τις αμαρτίες μας. Να μας αγκαλιάσει, να μας συγχωρέσει και να ανοίξει την αγκαλιά του για να υποδεχτεί τα παιδιά του.

«Άσατε τω Κυρίω πάσα η γη, και εν ευφροσύνη, ανυμνήσατε λαοί, ότι δεδόξασται.», αναφώνησαν ιερείς και ιερομόναχοι κατά την έναρξη του Εσπερινού που ξεκίνησε στα μοναστήρια λίγο μετά τις 9 το βράδυ.

Εκατοντάδες πιστοί από την περιοχή της Φαρκαδόνας αλλά και επισκέπτες από κάθε γωνιά της Θεσσαλίας άρχισαν να προσέρχονται στους δυο Ναούς γονατίζοντας μπροστά στο Σωτήρα Χριστό, καταθέτοντας τις ελπίδες τους και τα αιτήματα τους.

Οι καμπάνες συνέχισαν να ηχούν χαρμόσυνα μεταφέροντας το Θειο Μήνυμα κατά την διάρκεια της Τέλεσης των δυο Αγρυπνιών.

«Θαύματος υπερφυούς η δροσοβόλος, εξεικόνισε κάμινος τύπον, ου γαρ ους εδέξατο φλέγει νέους, ως ουδέ πυρ της Θεότητος, Παρθένου ην υπέδυ νηδύν, διο ανυμνούντες αναμέλψωμεν, Ευλογείτω, η κτίσις πάσα τον Κύριον, και υπερυψούτω, εις πάντας τους αιώνας.».

Προσκύνησαν ευλαβικά τη Αγία Εικόνα της Θεομήτορος, προσερχόμενοι ευλαβικά στο Θυσιαστήριο για τη λήψη της Θειας Κοινωνίας.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής οι καμπάνες θα σημάνουν στο σύνολο των Ενοριών της Φαρκαδόνας. Θα σημάνουν να μας θυμίσουν την Θρησκευτική παράδοση, τη δύναμη του Θεού μας, που πάντα στις δύσκολες στιγμές απλώνει το χέρι του για να βοηθήσει τα τέκνα του…

Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα.