Φαρκαδόνα: Με κατάνυξη η υποδοχή της Αγίας Κάρας του Οσίου Δανιήλ του Μετεωρίτη εκ Τσιοτίου

Το απόγευμα του Σαββάτου κλήρος και λαός συγκεντρώθηκαν στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Φαρκαδόνας για να υποδεχτούν την Τίμια Κάρα του Αγίου Δανιήλ του Μετεωρίτη, καταγομένου από την Φαρκαδόνα

«Τσιοτίου τὸν γόνον καὶ Τρικκαίων τὸ καυχημα, μονῆς Μετεώρου τὸ κλέος, καὶ Ἑλλάδος τὸ σέμνωμα, Δανιὴλ εὐφημήσωμεν πιστοί, τὸν μέγαν τοῦ Σωτῆρος ἀθλητήν, τὸν παρέχοντα ἰάσεις παντοδαπάς, τοῖς πίστει ἀνακράζουσι· Δόξα τῷ σὲ δοξάσαντι Χριστῷ, δόξα τῷ σὲ θαυμαστώσαντι, δόξα τῷ δωρήσαντι ἡμῖν, τὴν πάντιμον κάραν σου.».

Σύμφωνα με το «KriniLive.gr» με θρησκευτική ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια οι κάτοικοι της Φαρκαδόνας, υποδέχτηκαν την Τίμια Κάρα του Αγίου Δανιήλ του Μετεωρήτη, εκ Τσιοτίου, καταγωμένου. Η Τίμια Κάρα του Αγίου Δανιηλ εκ Τσιοτίου, φυλάσσεται στην Μονή Μεγάλου Μετεώρου και μεταφέρεται κάθε χρόνο, το Α΄ Σάββατο των Νηστειών στην Φαρκαδόνα (Τσιότι) για προσκύνηση.

Το απόγευμα του Σαββάτου παρουσία του σεπτού μας ποιμενάρχη κκ Χρυσοστόμου, κλήρος και λαός συγκεντρώθηκαν στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Φαρκαδόνας για να υποδεχτούν την Τίμια Κάρα του Αγίου. Οι καμπάνες άρχισαν να χτυπούν χαρμόσυνα για να καλωσορίσουν τον Άγιο, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Φαρκαδόνα και εγκατέλειψε τα εγκόσμια σε νεαρή ηλικία, ακολουθώντας τον Μοναχισμό στα Μετέωρα. Η ταπεινότητα του, η αγάπη και η αφοσίωση στο Χριστό, η αδιάληπτη και πολύωρη προσευχή, τον ανέβασαν στην Αγιότητα, αποτελώντας τον προστάτη όλων των Φαρκαδόνιων.

Κατά την έλευση της Τιμίας Κάρας τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός με τους πιστούς να γονατίζουν και να προσκυνούν τον Άγιο τους.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ