Η PRAKSIS είναι ανεξάρτητη οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών (μη Κερδοσκοπικό Σωματείο) με κύριο στόχο το σχεδιασμό, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων αναπτυξιακής, ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης.

Στόχος της PRAKSIS είναι η καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού ευπαθών κοινωνικά ομάδων και η υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους.
Οι τρεις άξονες που αποτελούν τη δράση της είναι η πρόληψη, η άμεση παρέμβαση και υποστήριξη και η άσκηση πίεσης και διεκδίκηση δικαιωμάτων.

Η PRAKSIS επισκέφτηκε το βράδυ της Παρασκευής όλα τα χωριά που επλήγησαν μεταξύ των οποίων και την κοινότητα Πετροπόρου προκειμένου να μεταφέρει είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς του χωριού. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε και η Φαρκαδόνια στην καταγωγή, Σίσυ Μπουγά, που αποτελεί μέλος της Οργάνωσης.

Τα είδη που μεταφέρθηκαν θα διανεμηθούν στους κατοίκους, ανακουφίζοντας σε ένα βαθμό τις αυξημένες ανάγκες. Ο πρόεδρος της κοινότητας Κώστας Φορτωτήρας, ο αντιπρόεδρος Κώστας Μπαρέκας και οι κάτοικοι ευχαριστούν θερμά την PRAKSIS, που με την πράξη της εξέφρασε την αλληλεγγύη της, στους κατοίκους.