Καταγγελία επιτροπής πλημμυροπαθών Φαρκαδόνας: Όταν οι ανάγκες βασανίζουν, οι κυβερνητικές φιέστες περισσεύουν..

Σήμερα Κυριακή 14 Γενάρη στο δημαρχείο Φαρκαδόνας κυβερνητικό κλιμάκιο έστησε μια σύσκεψη εντυπωσιασμού, κοινώς για τα μάτια του κόσμου. Έχοντας επικεφαλής τον υπουργό αγροτικής πολιτικής κ. Αυγενάκη, προσπάθησε να συναντηθεί με όσους επιθυμούσε και τους είναι βολικό και δεν «του χαλάνε τη σούπα» των εντυπώσεων. Απόδειξη γι’ αυτό ήταν ότι το κυβερνητικό κλιμάκιο άλλαξε αιφνιδιαστικά την τελευταία στιγμή την ώρα της επίσκεψης (στις 11 το πρωί αντί στις 2 το μεσημέρι όπως είχε ανακοινωθεί), καλώντας μόνο όσους επιθυμούσε, καθώς και ότι το πλήθος των αστυνομικών δυνάμεων που «έζωσε» το Δημαρχείο δεν επέτρεπε στους εκπροσώπους της Επιτροπής Πλημμυροπαθών Φαρκαδόνας να μπουν στο χώρο της.
Ο υπουργός και η κυβέρνησή του γνωρίζουν την αγανάκτηση των πληγέντων της υπαίθρου και γι αυτό παίρνουν τα μέτρα τους για να κατευνάσουν τα πνεύματα και να καταστείλουν τις αντιδράσεις. Έτσι ήρθαν για να παρουσιάσουν μία μεγάλη φιέστα, να καλλιεργήσουν την αναμονή στους πλημμυροπαθείς αγροτοκτηνοτρόφους υποσχόμενοι αποζημιώσεις.. με προοπτική εξαμήνου… και βαφτίζοντας το κρέας ψάρι στην παρουσίαση των κυβερνητικών μέτρων για τους κτηνοτρόφους. Απαγόρευσαν όμως κάθε συζήτηση για τα ψίχουλα των αποζημιώσεων, για τα πάμπολλα προβλήματα που μαστίζουν την καθημερινότητα των πληγέντων, για τη ζωή που καλούνται μόνοι να ξαναστήσουν χωρίς καμία ουσιαστική κρατική βοήθεια.
Αποδεικτικά στοιχεία πως το κυβερνητικό κλιμάκιο δεν ήθελε κανέναν ουσιαστικό αντίλογο στο προπαγανδιστικό του αφήγημα είναι η προσπάθεια απαγόρευσης της εισόδου στην Επιτροπή Πλημμυροπαθών και αφού δεν τα κατάφερε η προσπάθεια φίμωσης και απαξίωσης μας με χυδαίο τρόπο μέσα στη σύσκεψη. Δεν μας έδωσε ποτέ το λόγο για την κατάθεση προβλημάτων και αιτημάτων, ενώ όταν μιλήσαμε αυτόβουλα – δικαίωμα που ούτως ή άλλως έχουμε – άρχισε την προπαγάνδα περί κομματικών υποκινούμενων…
Δηλαδή χαρακτήρισε υποκινούμενη την Επιτροπή που συστήνεται από κατεστραμμένους συνδημότες όλων των ηλικιών και επαγγελματικών ομάδων, που στάθηκε μπροστά σε πολύ δύσκολες στιγμές καταγράφοντας ανάγκες και διεκδικώντας τες μαζί με άλλες επιτροπές πλημμυροπαθών και εργατικά σωματεία, που μοιράζει το υλικό της αλληλεγγύης που λαμβάνουμε από εργατικά σωματεία και μαζικούς λαϊκούς φορείς και μεμονωμένους ανθρώπους από κάθε γωνιά της χώρας μας, που μέλη της διοργανώνουν καθημερινά την παρασκευή και διανομή συσσιτίου στους πληγέντες συντοπίτες μας. Αίσχος κύριοι, η ίδια μας ή ζωή μας υποκινεί να αγωνιστούμε για τη ζωή μας, αφού από εσάς δεν βλέπουμε βοήθεια.
Επίσης, την ίδια ώρα που οι πολλές μας ανάγκες και προβλήματα δεν αποτελούν κωδικός του προϋπολογισμού του δήμου και μέρος της ατζέντας των δημοτικών συμβουλίων για το σύνολο των εκλεγμένων ενώ σήμερα αρκετοί εξ’ αυτών χαμογελούσαν ειρωνικά όταν οι πολυάριθμοι αστυνομικοί, ασφαλίτες, κυβερνητικοί παρατρεχάμενοι κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να μας φιμώσουν. Όταν όλοι αυτοί, σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο, που μας άφησαν χωρίς έργα που θα θωράκιζαν τη ζωή και την περιουσία μας και μας έπνιξαν στα νερά και στη λάσπη, που έδωσαν ψίχουλα σε λίγους πλημμυροπαθείς και ετοιμάζονται να πετάξουν κυριολεκτικά στο δρόμο πολλές πληγείσες οικογένειες πράσινων σπιτιών, που προσφέρουν υποτυπώδη σε διατροφή, περίθαλψη, αποζημίωση, που μας μαστίζουν ανελλιπώς με χαράτσια, φόρους, ακρίβεια, τώρα έρχονται και μας απαγορεύουν να μιλήσουμε μας δείχνουν ότι η στάση μας, το περιεχόμενο των λόγων μας, το διεκδικητικό μας πλαίσιο είναι απολύτως ακριβή, προοδευτικά και δίκαια για τις ανάγκες των ανθρώπων του μόχθου της περιοχής μας. Συνεχίζουμε θαρρετά και με αισιοδοξία την διεκδίκηση της ζωής μας και καλούμε τους συντοπίτες μας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.