Η πρόεδρος του Γριζάνου επιστρέφει πίσω…την βόμβα μεγατόνων που είναι έτοιμη να σκάσει πλέον σε άλλα χέρια

Η βόμβα μεγατόνων του αντιδημάρχου Έργων, Γιάννη Γεωργολόπουλου, με την οποία προειδοποιούσε πως θα σκάσει, αν δεν ανακαλέσει τα όσα δήλωσε σε σημεία της συνέντευξής της, στην «KriniLive», η πρόεδρος του Γριζάνου, Ευανθία Κακαδιάρη, κατά τα φαινόμενα σκάει στα χέρια της δημοτικής Αρχής και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Φαρκαδόνας.

Το πρωί της Παρασκευής σε μέσο ενημέρωσης φιλοξενήθηκε μια άκρως σοβαρή καταγγελία του Γιάννη Γεωργολόπουλου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά και σύμφωνα με κείμενο που δημοσιεύτηκε στο συγκεκριμένο ΜΜΕ ότι η πρόεδρος «γνωρίζει τα σημεία που είναι οι συνδέσεις του νέου δικτύου ύδρευσης με το παλιό που οι σωλήνες είναι με αμίαντο εξακολουθεί να μην τα μαρτυρά για να τα απομονώσουμε και θέτει σε κίνδυνο την υγεία ενός ολόκληρου χωριού καθώς όπως όλοι μας γνωρίζουμε ο αμίαντος αποτελεί έναν ισχυρό καρκινογόνο υλικό στο δίκτυο ύδρευσης.».

Σε άλλο σημείο του κειμένου ο αντιδήμαρχος αναφέρει «Για άλλη μια φόρα απευθύνω έκκληση στην Πρόεδρο του Γριζάνου κυρία Ευανθία Κακαδιάρη να πάψει επιτέλους να εγκληματεί εις βάρος της υγείας όλων των συγχωριανών της και να έρθει να υποδείξει τα σημεία έτσι ώστε να απομονωθούνε και να σταματήσει επιτέλους το χωριό να πίνει νερό από σωλήνες αμιάντου.».

Τα όσα κατήγγειλε ο αντιδήμαρχος προκάλεσαν την άμεση απάντηση της προέδρου του Γριζάνου, η οποία μέσω δημόσιων εγγράφων και αποφάσεων του τοπικού συμβουλίου Γριζάνου, αλλά και της ΔΕΥΑΦ, είχε γνωστοποιήσει το θέμα, επιστρέφοντας απλόχερα την βόμβα στην οποία αναφερόταν ο αντιδήμαρχος.

Συγκεκριμένα η πρόεδρος προσκομίζει το πρακτικό με αριθμό 1/2020 συνεδρίασης του τοπικού συμβουλίου Γριζάνου (07/08/2020) σχετικά με την λήψη απόφασης για απομόνωση του δικτύου ύδρευσης από αμίαντο και χρήση του καινούργιου δικτύου από πλαστικό. 

Τότε η πρόεδρος και σύμφωνα με το έγγραφο ενημέρωνε ότι «στην τοπική κοινότητα του Γριζάνου λειτουργεί παλιό δίκτυο ύδρευσης από αμίαντο ενώ έχει κατασκευαστεί και νέο δίκτυο από πλαστικές σωλήνες, στο οποίο έχουν συνδεθεί όλα τα υδρόμετρα των κατοικιών. Στην ίδια συνεδρίαση η πρόεδρος καλούσε το κοινοτικό συμβούλιο να προβεί στην λήψη απόφασης και να προτείνει, όπως γίνει απομόνωση του παλιού δικτύου ύδρευσης που είναι από αμίαντο και την χρήση του καινούργιου που είναι από πλαστικό, αφού πρώτα γίνει έλεγχος ποιες δεξαμενές είναι συνδεδεμένες στο πλαστικό δίκτυο και ποιες είναι στο δίκτυο αμιάντου, σε συνεννόηση με τον πρώην υδρονομέα του Δήμου Ν. Γάτσιο που γνωρίζει το παλιό δίκτυο, τους υδραυλικούς της ΔΕΥΑΦ και τους υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου». 

Το τοπικό συμβούλιο Γριζάνου αποφάσισε ομόφωνα «να γίνει απομόνωση του παλιού δικτύου ύδρευσης που είναι από αμίαντο και την χρήση του καινούργιου δικτύου, που είναι από πλαστικές σωλήνες, αφού πρώτα γίνει έλεγχος ποιες δεξαμενές είναι συνδεδεμένες στο πλαστικό δίκτυο και ποιες στο δίκτυο αμιάντου, σε συνεννόηση με τον πρώην υδρονομέα του Δήμου Ν. Γάτσιο, που γνωρίζει το παλιό δίκτυο, τους υδραυλικούς της ΔΕΥΑΦ και τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας».

Η πρόεδρος φυσικά δεν έμεινε στην παραπάνω απόφαση. Επικαλείται την απόφαση συνεδρίασης με αριθμό 70 του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΦ, που ήρθε να συζητήσει το θέμα. Μάλιστα στην εν λόγω συνεδρίαση σύμφωνα με τα πρακτικά απουσίαζε ο αντιδήμαρχος Έργων και μέλος της διοίκησης της ΔΕΥΑΦ, Γιάννης Γεωργολόπουλος.

Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση 70, η ΔΕΥΑΦ υπήρξε ενήμερη, αποφασίζοντας «να μεριμνήσει άμεσα για την συγκεκριμένη απόφαση του τοπικού συμβουλίου με την οποία ζητά, όπως γίνει απομόνωση του παλιού δικτύου ύδρευσης που είναι από αμίαντο και την χρήση του καινούργιου δικτύου που είναι από πλαστικές σωλήνες, αφού πρώτα γίνει έλεγχος ποιες δεξαμενές είναι συνδεδεμένες στο πλαστικό δίκτυο και ποιες στο δίκτυο από αμίαντο σε συνεννόηση με τον πρώην υδρονομέα του Δήμου Ν. Γάτσιο που γνωρίζει το παλιό δίκτυο, τους υδραυλικούς της ΔΕΥΑΦ και τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φαρκαδόνας.