Η πλημμύρα στη Φαρκαδόνα σάπισε και κατέστρεψε υπάρχοντα και κόπους ζωής

Τα νερά αποχώρησαν πλέον από τη Φαρκαδόνα, οι τεράστιες καταστροφές όμως είναι ορατές σε κάθε γωνιά της κοινότητας, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι, σε κάθε επιχείρηση που στέγαζε πριν από δέκα περίπου ημέρες όνειρα και κόπους πολλών εκατοντάδων ανθρώπων.

Κόποι μιας ολόκληρης ζωής βρεγμένα και λασπωμένα στους δρόμους, στις αυλές, στα αγροτικά που τους μεταφέρουν σε χώρους συγκέντρωσης. Απόγνωση, πόνος, πικρία, παντού σε κάθε γωνιά της Φαρκαδόνας αλλά και στις όμορες κοινότητες που έχουν πνιγεί.

Οι εικόνες που καταγράφονται καθημερινά δεν χωρούν στον ανθρώπινο νου. Εικόνες που δεν τις είχε φανταστεί κανείς. Εικόνες που σοκάρουν και θλίβουν. Ήδη το τελευταίο διήμερο οι ιδιοκτήτες οικιών και επιχειρήσεων άρχισαν να εισέρχονται εντός των κτιρίων. Δάκρυα, πόνος, αγανάκτηση, βλέποντας τα πάντα καταστραμμένα. Έπιπλα, εξοπλισμός, ηλεκτρικές συσκευές, ρουχισμός, εξοπλισμός πολλών χιλιάδων ευρώ, στην λάσπη.

Σαπισμένα τα πάντα από το νερό, καταστροφές από την λάσπη, αντικείμενα που δεν βρίσκονται πλέον εντός των οικιών μιας και μεταφέρθηκαν από την πίεση και την ορμή των νερών. Και στο βάθος η απόγνωση. Απόγνωση για το τώρα αλλά και το αύριο που κανείς δεν το γνωρίζει…