Στο επίκεντρο του διαλόγου τα προβλήματα της εφηβείας σε εκδήλωση του γυμνασίου Οιχαλίας

Στο επίκεντρο του διαλόγου βρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα παιδί κατά την εφηβεία σε εκδήλωση που διοργάνωσε η διεύθυνση του γυμνασίου Οιχαλίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου.

Στην εκδήλωση αναλύθηκαν οι τρόποι για τη στήριξη που πρέπει να παρέχει στο παιδί αφενός το σχολείο μέσω των καθηγητών αφετέρου οι γονείς και το οικείο περιβάλλον.

Η εκδήλωση περιελάμβανε τις εισηγήσεις της κ. Κανδήλα Ιουλίας, σύμβουλο φιλολόγων και σύμβουλο παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου μας και της κας Καραμπατζάκη Δέσποινας, υπεύθυνης Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων του γραφείου της Δ/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Οι δυο εισηγήτριες αναφέρθηκαν στα προβλήματα της εφηβείας, που αφορούν την αμφισβήτηση, τις συγκρούσεις και τις αντιδράσεις, την επιδίωξη της αυτονομίας των εφήβων που τρομάζει τους γονείς, τη σχέση με το διαδίκτυο καθώς και αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων.

Στο τέλος το λόγο έλαβαν οι γονείς για να εκφράσουν τις απορίες και τους προβληματισμούς τους για το πολύ ενδιαφέρον αυτό θέμα που αφορούσε άμεσα τα παιδιά τους και οι ομιλήτριες υποσχέθηκαν ότι θα είναι στη διάθεση τους για μια ακόμη συνάντηση.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, όπως πάντα, είχε ετοιμάσει πλούσιο μπουφέ για όλους τους καλεσμένους, γονείς και μαθητές.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα διοργανωθούν και μελλοντικά ενώ πλούσιες θα είναι οι δράσεις και σε άλλους τομείς και θέματα.