Η μαθητική κοινότητα του δήμου Φαρκαδόνας τίμησε την εξέγερση του Πολυτεχνείου

1261_2_2

Τα νιάτα του Πολυτεχνείου που με τον αγώνα και το αίμα τους σηματοδότησαν την αντίσταση του λαού σε κάθε προσπάθεια κατάλυσης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων, τίμησαν σήμερα το πρωί, ανήμερα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, οι μαθητές των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στα σχολεία του Δήμου Φαρκαδόνας διοργανώθηκαν επετειακές εκδηλώσεις με απαγγελίες ποιημάτων, τραγούδια αλλά ταυτόχρονα και θεατρικά σκετς.

Μέσα από τις εκδηλώσεις και τις ομιλίες που αναπτύχτηκαν στα σχολεία μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές υπογράμμισαν τη σημαντικότητα του εορτασμού, σημειώνοντας ότι 42 χρόνια μετά την εξέγερση των φοιτητών ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών τα μηνύματα παραμένουν επίκαιρα τόσο για τις γενιές που έζησαν τα γεγονότα εκείνης της εποχής, όσο και για τις νεότερες γενιές.

Στάθηκαν στα αιτήματα που διατύπωσαν την εποχή εκείνη οι φοιτητές, τα οποία και λειτούργησαν ως αναγκαία συνθήκη, για την ανατροπή του καθεστώτος και πολύ περισσότερο για την επαναφορά του πολιτεύματος της δημοκρατίας.