Ενημέρωση και ζήτηση γύρω από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το περιβάλλον σε εκδήλωση του γυμνασίου Οιχαλίας

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η προστασία του περιβάλλοντος και η Πολυγνωσία σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Europe Direct Καρδίτσας της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε., σε συνεργασία με την διευθύντρια και τους καθηγητές του Γυμνασίου Οιχαλίας Τρικάλων.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε εντός τους σχολείου και αφορούσε αποκλειστικά τους μαθητές που ενημερώθηκαν για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας και των υπολοίπων κρατών ενώ αναφορά έγινε και σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, της φύσης κ.α.

Σκοπός της διοργάνωσης να φέρει σε επαφή τους μαθητές με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την έννοια του Ευρωπαίου Πολίτη και αφορούσε την ιστορική διαδρομή από την ίδρυσή της έως και τις ημέρες μας, τον τρόπο που λειτουργούν οι θεσμοί και τα όργανά της, ενώ έγινε και αναφορά στο τι σημαίνει, ειδικά για τους νέους, να είναι πολίτες  της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα δικαιώματά τους  και τα πλεονεκτήματα που αυτό τους δίνει.

Για το θέμα της γνώσης ξένων γλωσσών, της πολυγλωσσίας και τη σημασία της, έγινε ειδική παρουσίαση καθώς και διαδραστικό παιχνίδι – quiz  σε συνεργασία με τους δασκάλους ξένων γλωσσών.

Επιπλέον, έγινε αναφορά και σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της εποχής μας, την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος, που αποτελεί βασική πολιτική προτεραιότητα της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Επίσης στους μαθητές μοιράστηκε και έντυπο πληροφοριακό υλικό.

Οι εκδηλώσεις σε σχολεία και η ενημέρωση μαθητών αποτελούν μέρος των συνολικών ενημερωτικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί σε ετήσια βάση το Europe Direct Καρδίτσας για θέματα σχετικά με  την Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορούν συγκεκριμένες ομάδες πολιτών ή/και το ευρύ κοινό. Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις για μαθητές θα συνεχιστούν και το νέο έτος και σε άλλα σχολεία της περιοχής μας.

Το Europe Direct Καρδίτσας πέραν των εκδηλώσεων που οργανώνει είναι επίσης καθημερινά στη διάθεση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής για πληροφόρηση σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση.