Ακόνισαν τις σκέψεις στα Μαθηματικά οι μαθητές της Οιχαλίας και της Φαρκαδόνας

DSC_0101

Την πύλη του Γενικού Λυκείου Φαρκαδόνας πέρασαν το πρωί του Σαββάτου μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου για να διαγωνιστούν στα Μαθηματικά, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 76ου πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού «Ο Θαλής» που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) σε συνεργασία με τα κατά τόπους παραρτήματά της.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού στο νομό μας συστάθηκε υπεύθυνη τοπική επιτροπή από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Παράρτημα Ν. Τρικάλων της EME.

Για δεύτερη χρόνια φέτος λειτούργησε εξεταστικό κέντρο στην Φαρκαδόνα στο οποίο διαγωνίστηκαν 40 μαθητές των σχολείων της Φαρκαδόνας και της Οιχαλίας.

Ο διαγωνισμός διήρκεσε 3 ώρες, από τις 9 πμ έως τις 12μ. Ο κάθε μαθητής κλήθηκε να απαντήσει σε τέσσερα ζητήματα πλήρους ανάπτυξης, ανάλογα με την τάξη του. Η συμμετοχή των μαθητών στο διαγωνισμό ήταν προαιρετική και οι μαθητές ασχολήθηκαν με τα Μαθηματικά πέρα από την καθημερινή σχολική διαδικασία.

Όσοι μαθητές προκριθούν θα λάβουν μέρος στη δεύτερη φάση που είναι «Ο Ευκλείδης» και θα γίνει στις 16 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια οι διακριθέντες από τον «Ευκλείδη» θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό «Ο Αρχιμήδης» που θα γίνει στην Αθήνα, στις 27 Φεβρουαρίου, προκειμένου να επιλεγούν οι δύο εξαμελής Εθνικές Μαθηματικές Ομάδες. Η πρώτη αποτελείται από μαθητές γυμνασίων και η δεύτερη από μαθητές λυκείων. Θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην 20η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2016), στην 33η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Αλβανία, Μάιος 2016), και στην 57η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Χόνγκ Κόνγκ, Ιούλιος 2016).