Εξετάστηκαν 688 παιδιά στο Δήμο Φαρκαδόνας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

DSC_0309
Δημοτικό Σχολείο Ταξιαρχών

Για 12 ημέρες η Κινητή Οδοντιατρική-Παιδιατρική Μονάδα του «Χαμόγελου του Παιδιού» περιόδευσε από άκρη σε άκρη στα χωριά της Φαρκαδόνας και επισκέφτηκε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Από την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 4 Δεκέμβρη, η παραπάνω Κινητή Μονάδα βρέθηκε στο Δήμο Φαρκαδόνας και με τη βοήθεια τόσο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Τρικάλων όσο και του δημάρχου Φαρκαδόνας κ. Θ. Μεριβάκη αλλά και του αντιδημάρχου κ. Κώστα Κοσμά, πραγματοποίησε δωρεάν προληπτικούς οδοντιατρικούς ελέγχους στους μαθητές των δημοτικών σχολείων σε Φαρκαδόνα, Οιχαλία, Διάσελο, Κρήνη, Πετρωτό, Γριζάνο, Ταξιάρχες, Σερβωτά, Νομή, Πετρόπορο και Ζάρκο, εξετάζοντας συνολικά 688 παιδιά, από τα 801 που ανεγράφησαν αρχικά στο πρόγραμμα.
Κύριος στόχος της δράσης ήταν η πραγματοποίηση προληπτικών εξετάσεων με στόχο την παροχή πρόληψης, την έγκαιρη διάγνωση παθήσεων της παιδικής ηλικίας και την καθοδήγησή τους για τη σωστή αντιμετώπιση τους, την ενημέρωση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών για τη σημασία της πρόληψης και τη στήριξη κοινωνικών ευπαθών ομάδων.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η Δράση της Προληπτικής Ιατρικής από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»υλοποιείται με την πολύτιμη συνεργασία και την εθελοντική συμμετοχή των εκατοντάδων γιατρών/οδοντιάτρων από όλη την Ελλάδα. Στο πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Φαρκαδόνας συμμετείχαν οι οδοντίατροι: Χριστόδουλος Ραπτοτάσιος, Αθανάσιος Στάμος, Νικόλαος Μοσχίδης, Βελουδένια Σακελλαρίου, Σμαράντα Σαχλεάνου, Χαράλαμπος Σίμος, Αικατερίνη Νινίκα, Μιχαήλ-Γεώργιος  Κατσάνος και Γιώργος Μπάκος. Η παραπάνω  δράση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ανάλογων δράσεων που στόχο έχουν να καλύψουν το τεράστιο έλλειμμα στο χώρο της υγείας και πρόληψης, μέσα από εθελοντικές προσπάθειες. Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Τρικάλων από τη μεριά του δεσμεύεται πως, κόντρα στις δυσκολίες των καιρών που μαστίζουν και τον κλάδο, θα είναι πάντοτε αρωγός σε κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στην βελτίωση της ποιότητας ζωής του κοινωνικού συνόλου.

Τις ευχαριστίες τους τόσο προς «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όσο και προς τους εθελοντές οδοντιάτρους εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης του ο Δήμος Φαρκαδόνας.

«Εκφράζουμε δημόσια τις ευχαριστίες μας απέναντι στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Τρικάλων για την ουσιαστική και πολύτιμη συνδρομή του στη δράση προληπτικής οδοντιατρικής με το «Χαμόγελο του Παιδιού. Σήμερα που η ανάγκη για ενημέρωση και προληπτική ιατρική στοματικής υγείας είναι μεγαλύτερη από ποτέ, απέδειξε εμπράκτως με την συμμετοχή του το μεγάλο αίσθημα συνεισφοράς προς συνάνθρωπο – και ιδίως για τα παιδιά – που τον διακατέχει.

Ευχαριστούμε θερμά τους οδοντιάτρους Ραπτοτάσιο Χριστόδουλο, Στάμο Αθανάσιο, Μοσχίδη Νικόλαο, Βελουδένια Σακελλαρίου, Σαχλεάνου Σμαράντα, Σίμο Χαράλαμπο, Νινίκα Αικατερίνη Κατσάνος Μιχαήλ-Γεώργιο και Γιώργο Μπάκο που στελέχωσαν την κινητή μονάδα,