Βράζει από κορονοϊό όλος ο Δήμος Φαρκαδόνας

Τα βλέμματα των υγειονομικών Αρχών συνεχίζουν να βρίσκονται στραμμένα στο Διάσελλο καθώς από τον Μάρτιο του 2021 έως σήμερα έχουν νοσήσει 63 άτομα από τους 180 κατοίκους κι έχουν πεθάνει 5.

Βράζει στην κυριολεξία από κορονοϊό ο Δήμος Φαρκαδόνας, κρούοντας το καμπανάκι κινδύνου στις υγειονομικές Αρχές του νομού.

Τα κρούσματα τις τελευταίες εβδομάδες είναι δεκάδες καθώς σχεδόν σε όλα τα χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας, νοσούν ολόκληρες οικογένειες με την διασπορά να λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις.

Από τον κορονοϊό δεν ξεφεύγουν ούτε οι εμβολιασμένοι, πολύ περισσότερο οι ανεμβολίαστοι κάτοικοι των χωριών, που είναι πιο ευάλωτοι στον ιό. Την νόσηση δεν μπορούν αποφύγουν μικρές και μεγάλες ηλικίες, ακόμη και παιδιά, γεγονός που έχει θορυβήσει στις αρμόδιες Αρχές που συνεχώς κάνουν εκκλήσεις για εμβολιασμό.

Το τελευταίο διάστημα η προσοχή επικεντρώνεται στο Διάσελλο του Δήμου Φαρκαδόνας, όπου επικρατεί αναστάτωση καθώς τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται και τα ασθενοφόρα πηγαινοέρχονται για να παραλάβουν ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων αλλά και σε αυτό της Λάρισας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «ΚΡΗΝΗ LIVE» από τον κορονοϊό έχει νοσήσει το 1/3 του χωριού.

Από τον Μάρτιο του 2021 έως και σήμερα καταγράφηκαν συνολικά 63 κρούσματα. Από τα 63 άτομα το προαναφερόμενο διάστημα χρειάστηκε να νοσηλευτούν και διασωληνωθούν 15 άτομα. Δυστυχώς κάποιοι δεν τα κατάφεραν καθώς 5 άτομα άφησαν την τελευταία τους πνοή χτυπημένη από τον κορονοϊό. Μάλιστα τα 3 άτομα έφυγαν από την ζωή τις τελευταίες ημέρες.

Η κατάσταση στο Διάσελλο χαρακτηρίζεται δύσκολη με τις Υγειονομικές Αρχές να καλούν τους ανεμβολιάστους κατοίκους να σπεύσουν να εμβολιαστούν προκειμένου να προστατευτούν όσο μπορούν από τον ιό.

Τις τελευταίες ημέρες πολλοί από τους κατοίκους οι οποίοι δεν είχαν εμβολιαστεί σπεύδουν άρον-άρον να εμβολιαστούν μετά την ραγδαία εξάπλωση του ιού στο χωριό.

Ωστόσο όπως προαναφέρθηκε το Διάσελλο δεν είναι το μοναδικό χωριό το οποίο μαστίζεται από τον κορονοϊό. Σε πολλά χωριά του Δήμου οι ασθενείς αυξάνονται, προκαλώντας προβληματισμό και ανησυχία για την έντονη διασπορά του ιού.

Οι Υγειονομικές Αρχές του νομού καλούν τους κατοίκους όλων των χωριών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν τα μέτρα προστασίας, να αποφεύγουν το συνωστισμό και το σημαντικότερο οι ανεμβολίαστοι να σπεύσουν για άμεσο εμβολιασμό, προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα.