Τίμησαν τον Άγιο Γεώργιο στο Πετρωτό και αναπαράστησαν τη Δρακοκτονία

Το έθιμο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Μεγαλόμάρτυρα Γεώργιο, αναβίωσε το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα από κατοίκους του χωριού και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρωτού «Άγιος Γεώργιος»

Ήταν 3η Μάϊου του 2019, που αναβίωσε για τελευταία φορά το έθιμο της Δρακοκτονίας στην κοινότητα του Πετρωτού του Δήμου Φαρκαδόνας. Η εμφάνιση της πανδημίας ένα χρόνο αργότερα τράβηξε χειρόφρενο στις εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα και τον πλανήτη, με αποτέλεσμα πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις να αναβληθούν για δυο περίπου χρόνια.

Όπως κατέγραψε η «KriniLive.gr» αυτή η χρονιά υπήρξε διαφορετική και για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πετρωτού, ο οποίος μετά από δυο ολόκληρα χρόνια ήρθε να αναβιώσει εκ νέου το έθιμο της Δρακοκτονίας στο Εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, τιμώντας τον εορτασμό και την μνήμη του.

Το έθιμο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Μεγαλόμάρτυρα Γεώργιο, αναβίωσε το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα από κατοίκους του χωριού και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρωτού «Άγιος Γεώργιος».

Στον εξωτερικό χώρο του Ναού μετά τη Θεία Λειτουργία διεξήχθη το έθιμο, το οποίο προσέλκυσε τα βλέμματα κατοίκων και επισκεπτών.

Τον Άγιο και την συνοδεία αυτού υποδύθηκαν κάτοικοι του χωριού, οι οποίοι καβαλώντας τα άλογα και με την ένδυση της εποχής, κατάφεραν να σκοτώσουν το δράκο και να σώσουν τη βασιλοπούλα.

Το έθιμο διεξάγεται κάθε χρόνο με αφορμή την εορτή του Αγίου, προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη του. Συγκεντρώνει τα βλέμματα μεγάλου αριθμού κατοίκων που καταφθάνουν στο εξωτερικό της εκκλησίας για να παρακολουθήσουν την αναβίωση.