«Τα χώνει» στην δημοτική Αρχή και στον πρόεδρο του Δ.Σ. η Λένα Χαλβατζά

Ευθέως ασκεί έντονη κριτική, υποστηρίζοντας ότι είναι «Άξιοι στο σχεδιασμό υποβάθμισης της λειτουργίας των οργάνων διοίκησης»

Καυστική και άκρως επικριτική εμφανίζεται η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ο Τόπος μας Αύριο», Ελένη Χαλβατζά, με την δημοτική Αρχή και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας. Ευθέως ασκεί έντονη κριτική, υποστηρίζοντας ότι είναι «Άξιοι στο σχεδιασμό υποβάθμισης της λειτουργίας των οργάνων διοίκησης».

Όπως εξηγεί η κα Χαλβατζά η δημοτική Αρχή και ο πρόεδρος του Δ.Σ. κατάφεραν με πρόσχημα την πανδημία να ευτελίσουν τα κατεξοχήν ρυθμιστικά “εργαλεία” ορθολογικής διαχείρισης, δημοτικό συμβούλιο και οικονομική επιτροπή, ως προς τη διαφύλαξη του κύρους τους και εν τέλει, της κατοχύρωσης των δημοκρατικών διαδικασιών λειτουργίας των.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στέκεται στην αδιαφορία τους για την σύσταση και λειτουργία των συμμετοχικών και διαμεσολαβητικών οργάνων, όπως δημοτική επιτροπή διαβούλευσης, συμβούλιο ένταξης μεταναστών κλπ.

«Από καιρό ζητάμε τη δυνατότητα αναμετάδοσης των συνεδριάσεων τουλάχιστον του δημοτικού συμβουλίου μιας και ο νομοθέτης ορίζει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο συνέρχεται σε δημόσια συνεδρίαση αλλά εθελοκωφούν. Γιατί άραγε…», έρχεται να συμπληρώσει η κα Χαλαβατζά, αναμένοντας απαντήσεις και το σημαντικότερο πράξεις από τη δημοτική Αρχή…