Συστήνουν επιτροπή στη Φαρκαδόνα και ζητούν συνάντηση με την Κεραμέως

Η πρόταση του δημοτικού συμβούλου Χρ. Καραμάνου ψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο και επισυνάφτηκε με ταυτόχρονη πρόταση του προέδρου του Δ.Σ. Βασίλη Κουκώνη

Το ζήτημα που προέκυψε με την μη ένταξη των μαθητών των λυκείων της Φαρκαδόνας στην καθ΄ υπέρβαση εισαγωγή στα πανεπιστήμια της χώρας, εξαιτίας των σεισμών, δεν θα μπορούσε να μην τεθεί προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της Φαρκαδόνας.

Τέθηκε προς συζήτηση από το δήμαρχο Φαρκαδόνας για να τοποθετηθούν στην συνέχεια επικεφαλής των παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι.Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φαρκαδόνας, Χρήστος Καραμάνος, τονίζοντας ότι η μη ένταξη των μαθητών της περιοχής του Δήμου Φαρκαδόνας, σε αντίθεση με εκείνους των Δήμων Ελασσόνας, Τυρνάβου και Σάμου, αποτελεί κατάφορη αδικία, επισημαίνοντας ότι άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις από πλευράς Δήμου προκειμένου να αρθεί η αδικία.

Ο ίδιος πρότεινε τη σύσταση επιτροπής με επικεφαλής το δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Σπύρο Αγναντή και την συμμετοχή των επικεφαλής των παρατάξεων και τη ταυτόχρονη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη, με άμεση κάθοδο στην Αθήνα και συνάντηση με την υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως.

Στο πλαίσιο των εισηγήσεων ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Βασίλης Κουκώνης, επισήμανε την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων με πρώτη τη σύνταξη υπομνήματος.Μετά από τη συζήτηση που ακολούθησε το δημοτικό συμβούλιο συμφώνησε στην σύνταξη υπομνήματος καθώς επίσης και στην πρόταση του κ. Καραμάνου για τη σύσταση επιτροπής και την κάθοδο στην Αθήνα.