Στα Τρίκαλα αύριο κλήρος και λαός της Φαρκαδόνας

Στα Τρίκαλα αναμένεται να βρεθούν αύριο το μεσημέρι κλήρος και λαός της Φαρκαδόνας για να υποδεχτούν το νέο Μητροπολιτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομο, καθώς επίσης και να παραστούν στην τελετή ενθρόνισης που θα γίνει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Το σύνολο των ιερέων του Δήμου μας θα μεταβεί στα Τρίκαλα για την υποδοχή, ενώ ένας μεγάλος αριθμός δημοτών εκφράζει τη θέληση να παραστεί στην τελετή.

Σημειωτέον ότι η υποδοχή του σεβασμιωτάτου θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων. Μαζί του θα αφιχθεί και ο τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος.

Παρουσία 45 περίπου Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκπροσώπων Πατριαρχείων, Αρχών και λαού θα τον υποδεχθεί με μια σύντομη προσφώνηση ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και θα υπάρξει αντιφώνηση από τον κ. Χρυσόστομο.

Στις 12:15 το μεσημέρι  θα σχηματιστεί πομπή έως τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή της Ενθρονίσεως. Τον νέοΜητροπολίτη κ. Χρυσόστομο θα προσφωνήσουν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και εκπρόσωπος του ιερού κλήρου της Μητροπόλεώς μας, Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας.

Η τελετή θα κλείσει με τον Επιβατήριο λόγο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 7 μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου θα τελεστεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Χρυσοστόμου και το πρωί της Παρασκευής στις 7.30 π.μ. θα τελεστεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τοις ονομαστηρίοις του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου. Με το πέρας αυτής θα δεχθεί ευχές στον Ναό.nasis