Συνεχίζει την παράδοση το ΚΥΦ παρέχοντας υπηρεσίες πρόληψης και κοινωνικής ιατρικής

Η διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας σε συνεργασία με τα μέλη της επιστημονικής ομάδας, γιατρούς και παραϊατρικό προσωπικό δεν παύουν να βάζουν στόχους. Δράσεις που σχετίζονται με την προαγωγή Υγείας και την πρόληψη.

Γενικότερα προγράμματα που όπως ισχυρίζεται και ο διευθυντής της νοσηλευτικής μονάδας, συμβάλουν στα μέγιστα για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα Υγείας αλλά και την ενημέρωση σε ζητήματα πρόληψης.

Μετά από μεγάλες προσπάθειες που ανέπτυξε η διεύθυνση του ΚΥΦ σε συνεργασία με την αξιόλογη, σε θέματα ερευνών κι όχι μόνο, επιστημονική ομάδα επιτεύχθηκε η ενίσχυση του ειδικού, ιατρικού εξοπλισμού. Το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας εξασφάλισε οφθαλμολογικό εξοπλισμό που θα επιτρέψει τη διάγνωση βασικών οφθαλμολογικών παθήσεων. Πρώτη σε μια σειρά παρεμβάσεων που θα ακολουθήσουν είναι η εξέταση ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη.

Συγκεκριμένα ο αγροτικός ιατρός κ. Ανδρέας Μήτσιος, αξιοποιώντας την μέχρι τώρα εμπειρία του στην Οφθαλμολογία πρότεινε τη δημιουργία ενός προγράμματος έλεγχου διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας για τους πληθυσμούς κάλυψης του ΚΥΦ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σ’ όλους τους διαβητικούς ασθενείς, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση και στοχεύει στην έγκαιρη διάγνωση ασθενών με την απειλητική για την όραση επιπλοκή και την πρώιμη θεραπευτική παρέμβαση όπου χρειάζεται από ειδικευμένους οφθαλμίατρους της ευρύτερης περιοχής.

Μακροπρόθεσμος στόχος του κ. Μήτσιου είναι η καθιέρωση του προγράμματος σε ετήσια βάση που θα εξασφαλίσει την πρόσβαση ασθενών σε υπηρεσίες εξειδικευμένης ιατρικής φροντίδας. Το καινοτόμο αυτό εγχείρημα έχει την ευρεία υποστήριξη του διευθυντή του ΚΥΦ κ. Σακελλαρίου και της υπεύθυνης του προγράμματος διαδημοτικής, προληπτικής ιατρικής, γενικής ιατρού κα. Γεωργίας Ευθυμιάδη, όπως και του λοιπού επιστημονικού προσωπικού του ΚΥΦ, το οποίο συνεχίζει έτσι την παράδοση στην παροχή υπηρεσιών πρόληψης και κοινωνικής ιατρικής, προσπαθώντας να απαντήσει δημιουργικά στις προκλήσεις της παρούσας οικονομικής κατάστασης.dsc01422_medium