Το μεσημέρι της Δευτέρας μεταφέρθηκαν στο Δήμο Φαρκαδόνας οι ποσότητες ακτινίδιων που θα διανεμηθούν στους κατόχους κάρτας σίτισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Φαρκαδόνας συμμετέχει στην δράση του Κανονισμού της ΕΕ 1031/2014 για συμπληρωματικά προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών και της ΚΥΑ με αρ. πρωτοκόλλου 3320/89565 των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Οι ποσότητες των φρούτων έφτασαν στην Φαρκαδόνα με φορτηγό αυτοκίνητο από το νομό Ημαθίας και παρελήφθησαν από τον αντιδήμαρχο Κοινωνικών Θεμάτων κ. Κωστα Κοσμά και την αρμόδια επιτροπή παραλαβής.

Τα φρούτα φυλάσσονταν στο χώρο του ΚΑΠΗ Φαρκαδόνας κι από σήμερα το πρωί ξεκίνησε η διανομή στους κατόχους.

Πλέον ο Δήμος Φαρκαδόνας εξετάζει η διανομή των φρούτων να επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες πολιτών, οικονομικά ασθενέστερων πέραν των δικαιούχων, μιας και η ποσότητα που μεταφέρθηκε στη Φαρκαδόνα είναι διπλάσια εκείνης που αναλογεί στους δικαιούχους κάρτας σίτισης. Ποσότητες θα διατεθούν στους παιδικούς σταθμούς, αλλά και σε σχολεία.

Η διανομή θα γίνει στο χώρο του ΚΑΠΗ Φαρκαδόνας κατά τις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες:

Αύριο Τετάρτη 18/11/2015 από 09:00 έως 13:00.

Μεθαύριο Πέμπτη 19/11/2015 από 09:00 έως 13:00.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κύκλωμα της διανομής των φρούτων συμβάλουν εθελοντικά και οι πρόεδροι των χωριών του Δήμου.aktinidia