Πυλυκοσμία στην κοπή Βασιλόπιτας του Μουσικού Συλλόγου Φαρκαδόνας “Ο ΑΜΦΙΩΝ”

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΑΜΦΙΩΝ: «Μεταλαμπαδεύοντας την Βυζαντινή και την Παράδοση στις νεότερες γενιές»

Ευχές για την νέα χρονιά ήρθε να ανταλλάξει με μέλη, φίλους αλλά και τοπικούς παράγοντες της περιοχής και του νομού ήρθε να ανταλλάξει ο Μουσικός Σύλλογος Φαρκαδόνας «Ο Αμφίων» στην διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.

Η εκδήλωση διεξήχθη το βράδυ της Παρασκευής στο κοσμικό κέντρο «Θεσσαλία Παλλάς», παρουσία πλήθους κόσμου, που έσπευσε να ανταλλάξει ευχές, να διασκεδάσει, αλλά ταυτόχρονα να δείξει εμπράκτως την τιμή και την εμπιστοσύνη στο έργο που παράγει χρόνια τώρα ο Μουσικός Σύλλογος Φαρκαδόνας «Ο Αμφίων».

Την πίτα του Συλλόγου ευλόγησε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου π. Αθανάσιος Κούτσιας, εφημέριος της Φαρκαδόνας, ο οποίος μίλησε για το έργο του Συλλόγου από την σύσταση έως σήμερα, το οποίο το χαρακτήρισε πολύμορφο. 

Όπως ανέφερε ο Σύλλογος έρχεται και προάγει την Βυζαντινή Μουσική, το παραδοσιακό τραγούδι, μεταλαμπαδεύοντας στις νεότερες γενιές για να γνωρίσουν και να τα ακολουθήσουν.

Τις ευχές για μια καρποφόρα και ευλογημένη χρονιά, με πλούσιες δράσεις και πρωτοβουλίες, αυτές που έμειναν πίσω και στερηθήκαμε στα χρόνια της πανδημίας μετέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου κα Βάσω Μπασιάκου.

Η κα Μπασιάκου ανέτρεξε στο παρελθόν αλλά ταυτόχρονα μίλησε και για το παρόν σημειώνοντας ότι η διοίκηση θα προσπαθήσει και θα συνεχίσει τη νέα χρονιά να κερδίσει το χαμένο έδαφος των χρόνων της πανδημίας, παρουσιάζοντας ένα νέο και πολύμορφο έργο που θα αγκαλιαστεί από τους κατοίκους του Δήμου Φαρκαδόνας.

Μουσικό τόνο στην εκδήλωση έδωσαν οι μουσικοί Αποστόλης Σακκάς και Δήμητρα Καλλιάρα, παρουσιάζοντας ένα υπέροχο μουσικό ηχόχρωμα, με άκρως παραδοσιακές πινελιές που ταξίδεψε τους παρευρίσκομενους σε διάφορες περιοχές της χώρας αλλά και της απανταχού Ρωμιοσύνης.

Εξάλλου ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν ενδεικτικός «Της Ρωμιοσύνης τα χαμένα» με έντονη αναφορά στις χαμένες πατρίδες.
Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο που μας κοινοποίηση η αγαπητή φίλη Βέρα Γαλατσίδη


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.