Προετοιμάζονται στην Κρήνη για τον εορτασμό της Αγίας Αικατερίνης στο φερώνυμο Ιερό Ναό

Πυρετωδώς συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Κρήνης του Δήμου Φαρκαδόνας με αφορμή τον εορτασμό, το διήμερο 24 και 25 Νοεμβρίου.

Ο καθαρισμός του Ιερού Ναού ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες από κατοίκους του χωριού, τον ιερέα π. Αναστάσιο και το εκκλησιαστικό συμβούλιο και βρίσκεται σε εξέλιξη με σκοπό να υποδεχτεί το πλήθος πιστών που συρρέει κάθε χρόνο στο θαυματουργό Ναό για να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα της Αγίας.

Φέτος μετά από πολλά χρόνια καθαρίστηκε ταυτόχρονα και το μονοπάτι που οδηγεί στην Ιερά Πηγή που αναβλύζει το νερό, το «Αγιονέρι», όπως συνηθίζεται να αποκαλείται από τους πιστούς. Κατ’ αυτό τον τρόπο οι πιστοί θα έχουν τη δυνατότητα να ανηφορίσουν στο Όρος που βρίσκεται όπισθεν της εκκλησίας για να λάβουν την ευλογία του νερού.

Σύμφωνα με τον πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων την ερχόμενη Τρίτη 24 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί ο Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομου. Μετά το πέρας του Εσπερινού θα ακολουθήσει Θειο Κήρυγμα και θα μοιραστεί η παραδοσιακή φιλοξενία προσφορά κατοίκων και του νομικού προσώπου του Δήμου Φαρκαδόνας «Πέλιννα».

Την επομένη, ανήμερα της εορτής, στις 7:30 το πρωί θα τελεστεί ο Όρθος και αργότερα η Θεια Λειτουργία.