Πάσχα στο χωριό και Χριστούγεννα στο εξωτερικό για τους κατοίκους της Οιχαλίας

Weihnachtsmarkt in Stuttgart, Schillerplatz

«Πάσχα στο χωριό και Χριστούγεννα στην πόλη» λέει ο θυμόσοφος λαός και ταιριάζει γάντι στην περίπτωση αρκετών κατοίκων της Οιχαλίας που ετοιμάζονται να επισκεφτούν το εξωτερικό όπου ζουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά δικοί τους άνθρωποι για να περάσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Κι αν το Πάσχα και σε άλλες μεγάλες γιορτές η Οιχαλία και τα υπόλοιπα χωριά του Δήμου «πλημμυρίζουν» από κόσμο, τα Χριστούγεννα τα περισσότερα μένουν με τους μόνιμους κατοίκους και ελάχιστους επισκέπτες κυρίως φοιτητές που έρχονται στα χωριά τους να περάσουν τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές με τους συγγενείς τους.

Κάποιοι κάτοικοι της Οιχαλίας ήδη έφυγαν από το χωριό με προορισμό τη Γερμανία και την Ολλανδία. Άλλοι προετοιμάζονται για τις επόμενες ημέρες κυρίως το Σαββατοκύριακο και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αναμένοντας να κλείσουν και τα σχολεία συνοδεύοντας παιδιά των μεταναστών που φοιτούν σε διδακτήρια της Οιχαλίας.

Ήδη οι κρατήσεις σε αεροπορικά εισιτήρια από τα μέσα Οκτωβρίου ήταν πολλές ενώ αρκετές ήταν εκείνες που έγιναν ακόμη και την τελευταία στιγμή.

Πάντως η χαρά τόσο των μεγάλων, όσο και των μικρών που θα επισκεφτούν το εξωτερικό είναι μεγάλη μιας και θα συναντήσουν τους δικούς τους ανθρώπους που έχουν να τους δουν και να στους σφίξουν στις αγκαλιές τους από το περασμένο καλοκαίρι.

Weihnachtsmarkt in Stuttgart, Schillerplatz
Weihnachtsmarkt in Stuttgart, Schillerplatz