Ομαδικά θα πιστωθούν από το Δήμο Φαρκαδόνας τα ποσά για οικοσκευές – μικροζημιές

Η συγκεκριμένη αποζημίωση δεν θα πιστωθεί σταδιακά στους πληγέντες, αλλά ομαδικά, προκειμένου να μην αδικηθεί κανείς ή να βρεθεί στην αναμονή για την πίστωση

Κάθε δυνατή προσπάθεια και συμβαδίζοντας με τις αποφάσεις και εντολές που λαμβάνει από τα αρμόδια υπουργεία καταβάλει ο Δήμος Φαρκαδόνας για την διευθέτηση οικονομικών και γενικών θεμάτων που απασχολούν τους σεισμοπαθείς.

Στην παρούσα φάση η συζήτηση μεταξύ των κατοίκων των σεισμόπληκτων περιοχών περιστρέφεται γύρω από την οικονομική ενίσχυση και τις αποζημιώσεις που έχουν να λαμβάνουν οι κάτοικοι των σεισμόπληκτων χωριών.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» και το δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Σπύρο Αγναντή, εδώ και αρκετό διάστημα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πίστωσης του έκτακτου βοηθήματος των 600 ευρώ.

Αναφορικά με την αποζημίωση, μικρών ζημιών και οικοσκευών, 600-6.000 ευρώ, οι έλεγχοι σύμφωνα με τον δήμαρχο βρίσκονται στο τελικό στάδιο και σύντομα θα ολοκληρωθούν. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος αναμένονται τα πορίσματα των ελέγχων από τους μηχανικούς του Δήμου η σύνταξη των πρακτικών.

Από την επιχορήγηση του υπουργείου Εσωτερικών, που έλαβε ο Δήμος τον περασμένο Μάρτιο, ποσού 300.000, πιστώθηκε το ποσό των 600 ευρώ σε οικογένειες, οι οικίες των οποίων χαρακτηρίστηκαν κόκκινες και κίτρινες, (κατεδαφιστέες και ακατάλληλες προς κατοίκηση). Από το συγκεκριμένο ποσό υπάρχει ένα υπόλοιπο. Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Φαρκαδόνας, αν το διαθέσιμο υπόλοιπο των 300.000 ευρώ, επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της αποζημίωσης μικροεπισκευών και οικοσκευών θα διανεμηθεί στους κατοίκους. Σε διαφορετική περίπτωση, αν το υπόλοιπο δεν επαρκεί τότε ο Δήμος Φαρκαδόνας θα αιτηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών τη λήψη ποσού για να καλυφτούν στο σύνολο οι ανάγκες.

Ο κ. Αγναντής, τόνισε ότι η συγκεκριμένη αποζημίωση δεν θα πιστωθεί σταδιακά στους πληγέντες, αλλά ομαδικά, προκειμένου να μην αδικηθεί κανείς ή να βρεθεί στην αναμονή για την πίστωση.

«Από την πλευρά μας, ως Δήμος πράττουμε τα πάντα προκειμένου να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα των συνδημοτών μας που υπέστησαν σημαντικές ζημιές από τους σεισμούς. Βάσει των εντολών που λαμβάνουμε από την πολιτεία, κινούμαστε αναλόγως, προκειμένου να ανακουφίσουμε τους συνδημότες μας. Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία τους, αλλά ο Δήμος δεν είναι υπεύθυνος για πολλά ζητήματα που έχουν προκύψει από τους σεισμούς, αλλά τα αρμόδια υπουργεία, τα οποία λαμβάνουν αποφάσεις και εμείς τις εκτελούμε», σημείωσε ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Σπύρος Αγναντής.