Λίφτινγκ στη πλατεία της Οιχαλίας από το Δήμο Φαρκαδόνας

Ξεκινά άμεσα η ανάπλαση, η συντήρηση και αποκατάσταση των ζημιών στο κέντρο της δημοτικής κοινότητας

Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της Οιχαλίας. Μετά την δημοπράτηση του έργου το περασμένο καλοκαίρι, ο Δήμος Φαρκαδόνας και η εργοληπτική εταιρία είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν τις εργασίες, οι οποίες σύμφωνα με την μελέτη δεν θα υπερβούν το διάστημα ενός έτους.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» το έργο είχε προταθεί από την τοπική κοινότητα και αποτελούσε αίτημα των κατοίκων και των καταστηματαρχών που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο χώρο πέριξ της κεντρικής πλατείας.

Η πολυκαιρία, τα καιρικά φαινόμενα αλλά και χρησιμοποίηση των παράπλευρων οδών από την πλατεία από αυτοκίνητα δημιούργησαν σημαντικές φθορές σε κυβόλιθους και πλακοστρώσεις με αποτέλεσμα πέραν του αισθητικού μέρους να υπάρχει και κίνδυνος ατυχημάτων από πτώσεις πολιτών κυρίως ηλικιωμένων. Το έργο προτάχθηκε από το Δήμο, δημοπρατήθηκε και πλέον είναι έτοιμο για να κατασκευαστεί.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Σπύρος Αγναντής, οι εργασίες θα βοηθήσουν σε πολλούς τομείς, με την πλατεία να αποκτά μια άκρως καλαίσθητη εικόνα και το σημαντικότερο να προσφέρει ασφάλεια σε όσους την χρησιμοποιούν.

Σχετικά με το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών: κατηγορίας οδοποιίας και οικοδομικά, με προϋπολογισμό 193.811,63 ευρώ. Ο προϋπολογισμός των δημοπρατούμενων εργασιών του έργου, με βάση τη μελέτη με αριθμό θεώρησης 41/2020 από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φαρκαδόνας, ανέρχεται στο ποσό των 196.774,19 ΕΥΡΩ (χωρίς Φ.Π.Α.) και στο ποσό των 244.000,00 (με Φ.Π.Α. 24%).

Η προθεσμία περάτωσης του έργου είναι 12 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και από ιδίους πόρους του Δήμου Φαρκαδόνας από τον Κ.Α. 64-7322.002 του έτους 2021.