Λένα Χαλβατζά: Απαιτείται η στήριξη των ανθρώπων που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα

Πολυκοσμία στα χωριά των Σερβωτών, της Νομής και της Φανερωμένης όπου μίλησε η υποψήφια δήμαρχος Φαρκαδόνας κα Ελένη Χαλβατζά

Την βεβαιότητα ότι την επόμενη Κυριακή η Φαρκαδόνας αποκτά την πρώτη γυναίκα δήμαρχο, η οποία μαζί με τους αξιόλογους συνεργάτες της, θα ξεδιπλώσουν το στόχο τους για ένα καλύτερο και πιο δημιουργικό Δήμο, που θα φέρει στο προσκήνιο τον άνθρωπο κι όχι τα προσωπικά συμφέροντα μικρής μερίδας, ανθρώπων, εξέφρασε κατά τις περιοδείες της σε χωριά της Δημοτικής Ενότητας Πελινναίων η υποψήφια δήμαρχος Φαρκαδόνας και επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος μας Αύριο-Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Παράταξη» κα Ελένη Χαλβατζά.

Η υποψήφια δήμαρχος επισκέφτηκε αρχικά το χωριό των Σερβωτών ενώ επόμενες στάσεις για την ίδια και τους συνεργάτες της αποτέλεσαν τα χωριά της Φανερωμένης και του Νομής. 

Τα μηνύματα που έλαβε και στα τρία χωριά της Δημοτικής Ενότητας Πελινναίων ήταν άκρως ενθαρρυντικά και αισιόδοξα, καθώς η ίδια έγινε δεκτή με θέρμη.

Όπως κατέγραψε το «ΚΡΗΝΗ LIVE», η υποψήφια δήμαρχος επικέντρωσε την προσοχή της στο σχέδιο και στον προγραμματισμό του συνδυασμού για την επόμενη μέρα. Ένα σχεδιασμό που δίνει πραγματική ώθηση στα χωριά και συγκεκριμένα στο πρωτογενή τομέα, που μέσα από σωστές παρεμβάσεις μπορεί να δώσει διεξόδους στους νέους που είτε αναγκάζονται σήμερα να φύγουν από τα χωριά μας, είτε μαστίζονται από την ανεργία.

Ειδικά στα χωριά της Νομής και των Σερβώτων όπου κυριαρχούν οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες η κα Χαλβατζά υπεραμύνθηκε της δημιουργίας παραγωγικών συνεταιρισμών, όπως επίσης και της λήψης των πρωτοβουλιών για την προώθηση των προϊόντων που παράγει η περιοχή μας στο εξωτερικό. Παράλληλα η κα Χαλβατζά εξήγησε ότι μόνο με την εξωστρέφεια ο Δήμος μπορεί να πάει μπροστά, αφήνοντας πίσω ότι παλιό υπάρχει σήμερα στο τόπο, το οποίο δεν μπορεί να προσφέρει, αντιθέτως οπισθοδρομεί την περιοχή, οπισθοδρομεί το Δήμο.