Κύκλο επισκέψεων στα χωριά ανοίγει η δημοτική Αρχή Φαρκαδόνας

Οι επισκέψεις άνοιξαν από το Ζάρκο καθώς στην κοινότητα μετέβησαν ο δήμαρχος Φαρκαδόνας, Σπύρος Αγναντής και ο αντιδήμαρχος Έργων Γιάννης Γεωργολόπουλος

Κύκλο επισκέψεων στα χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας άνοιξε η δημοτική Αρχή προκειμένου να έρθει σε επαφή με τους προέδρους των κοινοτήτων, με σκοπό να καταγράψει τα προβλήματα και να σχεδιάσει άμεσες λύσεις.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» το πρωί της Τρίτης ο δήμαρχος Φαρκαδόνας, Σπύρος Αγναντής και ο αντιδήμαρχος Έργων, Γιάννης Γεωργολόπουλος επισκέφτηκαν το Ζάρκο, προκειμένου να καταγράψουν τα προβλήματα που αφορούν την κοινότητα και δη τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο.

Εκεί συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της κοινότητας, Γιάννη Βούλγαρη, όπου είχαν μια πρώτη ενημέρωση για ανοιχτά ζητήματα που ταλανίζουν το χωριό και δη τους κτηνοτρόφους.

Ο πρόεδρος της κοινότητας μετέφερε στο δήμαρχο και στον αντιδήμαρχο το ζήτημα που μεταφέρουν κτηνοτρόφοι της κοινότητας και σχετίζεται με τις μη επαρκείς ποσότητες νερού για τις κτηνοτροφικές ανάγκες.

Στο χωριό σήμερα υπάρχουν κατασκευές για το πότισμα των ζώων, ωστόσο η πηγή που μεταφέρει το νερό στις εγκαταστάσεις δεν επαρκή για τις αυξημένες ανάγκες και τον αυξημένο αριθμό των ζώων.

Το γεγονός αυτό έχει συνέπεια τις μεγάλες καθυστερήσεις στο πότισμα των ζώων, με αποτέλεσμα να αναζητούνται λύσεις για μεταφορά νερού από άλλες πηγές που υπάρχουν στην περιοχή.

Όπως αποφασίστηκε άμεσα θα αναζητηθούν και θα χαρτογραφηθούν επιπλέον πηγές για την μεταφορά νερού στις ποτίστρες προκειμένου να διευκολύνονται οι κτηνοτρόφοι με άμεσο τρόπο.

Ταυτόχρονα κατά την επίσκεψη εξετάστηκαν και θέματα που αφορούν την αγροτική και κτηνοτροφική οδοποιία και τις επεμβάσεις που χρειάζονται να υλοποιηθούν προκειμένου να είναι άμεση και ασφαλής η μετακίνηση αγροτών και κτηνοτρόφων στην εργασία τους.

Όπως δεσμεύτηκαν δήμαρχος και αντιδήμαρχος άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός των παρεμβάσεων προκειμένου τα ανοιχτά ζητήματα να λάβουν το δρόμο της επίλυσης.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ