Κώστας Κοκκινίδης: «Πάρτε πρωτοβουλίες και ασκήστε πιέσεις»

Άμεση αντίδραση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Φαρκαδόνας που καλεί το Δήμο να ασκήσει έντονες πιέσεις για το μέχρι στιγμής αποκλεισμό του ΚΥΦ Φαρκαδόνας από τον εμβολιασμό

Την έντονη δυσαρέσκεια στη μέχρι στιγμής απόφαση του Υπουργείου Υγείας, να αποκλειστούν σε πρώτη ώρα τα εμβολιαστικά κέντρα στη Φαρκαδόνα, ταυτόχρονα και στη Καλαμπάκα, εκφράζει ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φαρκαδόνας κ. Κώστας Κοκκινίδης.

Η απόφαση για την λειτουργία δυο εμβολιαστικών κέντρων στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και στην Πύλη, σε πρώτη φάση για τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων 85 plus, προκάλεσε την έντονη πικρία στον δημοτικό σύμβουλο που καλεί τον Δήμο Φαρκαδόνας και την αρμόδια αντιδημαρχία να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες, ασκώντας τις κατάλληλες πιέσεις.

«Πληροφορούμε πως η πλατφόρμα για την εκδήλωση ενδιαφέροντος εμβολιασμού ηλικιωμένων 85 και άνω, δίνει μόνο δυο επιλογές, αυτές του ΓΝΤ και της Πύλης. Δυστυχώς το εμβολιαστικό κέντρο στη Φαρκαδόνα και το Περιφερειακό στη Ζηλευτή δεν θα λειτουργήσουν. Αλήθεια οι ηλικιωμένοι που ζουν μόνοι τους, πως θα επισκεφτούν τα Τρίκαλα για την διενέργεια του εμβολιασμού; Ερώτημα που θα έπρεπε να απασχολήσει άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας και την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας».

Ο ίδιος δεν μένει εδώ. Καλεί το δήμαρχο, την αντιδήμαρχο και όλους τους αρμοδίους, να ενεργοποιηθούν άμεσα ασκώντας τις κατάλληλες πιέσεις, σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΚΥΦ αλλά και γιατί όχι με φορείς της Καλαμπάκας που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

«Εικάζεται ότι και στις δυο περιοχές Φαρκαδόνα και Καλαμπάκα δεν επαρκεί το προσωπικό για τους εμβολιασμούς. Εμείς ως Δήμος τι κάναμε γι΄ αυτό; Και το σημαντικότερο, τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα για να στελεχώσουμε με προσωπικό το Κέντρο Υγείας; Απαιτούνται άμεσες ενέργειες και πιέσεις ώστε να λειτουργήσει τώρα το εμβολιαστικό κέντρο στην περιοχή μας, γιατί κάθε αναβολή θα φέρει και μελλοντικά αδυναμία λειτουργίας του κέντρου και για τις υπόλοιπες ομάδες.», τόνισε ο κ. Κοκκινίδης μιλώντας στην ΚΡΗΝΗ LIVE.