Κόντρα μέσω ερτζιανών Μεριβάκη – Μπαγιώτη για τις ανταλλαγές ακινήτων Δήμου και Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών

Να πρυτανεύσει η λογική και να εκλεγεί ένας καλός δήμαρχος ευχήθηκε ο Θ. Μεριβάκης

Για τον εκλιπόντα δήμαρχο Φαρκαδόνας Γιάννη Σακελλαρίου μίλησε σήμερα στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 ο πρώην δήμαρχος Θανάσης Μεριβάκης.

«Ο Γιάννης Σακελλαρίου ήταν ένας άριστος άνθρωπος, αγαπητός στην κοινωνία, ένας ισορροπιστής στο Δήμο Φαρκαδόνας που δυστυχώς δεν κατάφερε να υλοποιήσει το έργο του. Πρόκειται για μια μεγάλη απώλεια για το Δήμο.», ήταν τα πρώτα λόγια του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φαρκαδόνας κ. Μεριβάκη.

Ο ίδιος μίλησε ταυτόχρονα και τη διαδοχή ευχόμενος να πρυτανεύσει η λογική και να επιλεγεί ο κατάλληλος, με τα κριτήρια του καλού δημάρχου.

«Αυτή τη στιγμή ο Δήμος Φαρκαδόνας χρειάζεται έναν καλό δήμαρχο. Ακούγονται διάφορα ονόματα, εγώ δεν μπορώ να εκφραστώ ανοιχτά και το μόνο που ζητάω σαν συνδυασμός και σαν εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος είναι να μην αρχίσουν οι κόντρες και να εκλεγεί ο καλύτερος για να διοικήσει το Δήμο. Όλοι μαζί να βοηθήσουμε σε λογικά πλαίσια, και να είμαστε δίπλα του για το καλό των δημοτών.».

Συνεχίζοντας ο κ. Μεριβάκης εξέφρασε την ενόχληση του για τα λεγόμενα του επικεφαλής της μείζωνος αντιπολίτευσης του Δήμου Φαρκαδόνας κ. Μιχάλη Μπαγιώτη σχετικά με την ανταλλαγή ακινήτου του Δήμου και την ΕΑΣΤ.

«Όσον αφορά στη διαδικασία ανταλλαγής του ακινήτου με την Τρίκκη, υπάρχουν 4 φάσεις ακόμα που πρέπει να γίνουν. Εμένα μου έκαναν όμως μεγάλη εντύπωση τα λόγια του κ. Μπαγιώτη ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Δήμου και όχι του κ. Λιούτα. Είναι πολύ βαρύ να λέγεται κάτι τέτοιο, εγώ του ζητώ να το τεκμηριώσει γιατί θεωρεί ότι εμείς οι υπόλοιποι δηλαδή υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του κ. Λιούτα και μόνο ο ίδιος υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Δήμου. Εξάλλου ανάμεσα σε αυτούς που ψήφισαν υπέρ της ανταλλαγής είναι και 2 δικοί του δημοτικοί σύμβουλοι, ο κ. Κοκκινίδης και ο κ. Δημότσιος. Εμένα προσωπικά με θίγει το να με κατηγορεί ότι υπερασπίζομαι τα συμφέροντα του κ. Λιούτα, ο οποίος στις τελευταίες εκλογές ήταν απέναντι μου.», σημείωσε ο κ. Μεριβάκης για να δεχτεί άμεσα την απάντηση του Μιχάλη Μπαγιώτη.

«Δεν έχω κάτι προσωπικό με κανέναν, ούτε με τον κ. Μεριβάκη ούτε με άλλο δημοτικό σύμβουλο. Έχω δικαιωθεί για την απόφαση μου, καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έκανε δεκτή την ένσταση μου ενάντια στην παράνομη αυτή απόφαση. Το συγκεκριμένο ακίνητο είναι σε βοσκότοπο, και απαγορεύεται μέχρι το 2021 να ανταλλαγεί, υπάρχουν τα έγγραφα που το αποδεικνύουν. Ένα τέτοιο σοβαρό θέμα θέλει απόλυτη πλειοψηφία, εγώ είχα ήδη εκφράσει στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου τις αντιρρήσεις μου και παρόλα αυτά επέλεξε να το πάει προς ψήφιση. Έτσι κατέθεσα έπειτα την ένσταση μου στην Αποκεντρωμένη και δικαιώθηκα.

 Δεν έχω κάτι με την ΕΑΣΤ και με τον κ. Λιούτα. Ας πάρει τα 60 στρέμματα που ζητάει στην Βιομηχανική Περιοχή Φαρκαδόνας, και να μεταφέρει εκεί την Τρίκκη. Το μόνο θέμα ήταν ότι το συγκεκριμένο ακίνητο δεν ήταν νόμιμο να ανταλλαγεί.», σημείωσε ο κ. Μπαγιώτης.