Καθυστερήσεις στην παράδοση αλληλογραφίας στα χωριά της Φαρκαδόνας

Το υποκατάστημα της Φαρκαδόνας καλείται να εξυπηρετήσει τις 18 κοινότητες του Δήμου με δύο μόλις υπαλλήλους αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Χρήστος Καραμάνος

Οι ελλείψεις προσωπικού με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπο το υποκατάστημα Φαρκαδόνας του ΕΛΤΑ, προκαλούν καθυστερήσεις στην παράδοση της αλληλογραφίας. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά στην «ΚΡΗΝΗ LIVE» δυο μόλις υπάλληλοι καλούνται σήμερα να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες 18 χωριών με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις αλλά και παράπονα μεταξύ των κατοίκων του Δήμου Φαρκαδόνας. Παράπονα που πηγάζουν ως προς την καθυστέρηση της παράδοσης της αλληλογραφίας, ακόμη και λογαριασμών αλλά και χρήσιμων εγγράφων, τα οποία φτάνουν στις περισσότερες των περιπτώσεων στα όρια της λήξης ή στα χέρια των δικαιούχων ληγμένα.

Το γεγονός αυτό προκαλεί τα έντονα παράπονα των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ζητούν από το Δήμο Φαρκαδόνας, να μεριμνήσει ασκώντας τις ανάλογες πιέσεις προκειμένου το υποκατάστημα της Φαρκαδόνας να στελεχωθεί με επιπλέον προσωπικό ώστε να διευκολύνονται οι δημότες αλλά ταυτόχρονα να εξυπηρετούνται άμεσα οι ανάγκες της Υπηρεσίας.

Για το θέμα ενημερώθηκε από δημότες της περιοχής και επαγγελματίες, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φαρκαδόνας, Χρήστος Καραμάνος, ο οποίος άμεσα επισκέφτηκε την Υπηρεσία για να πληροφορηθεί την επικρατούσα κατάσταση.

Ο κ. Καραμάνος κατά την επίσκεψη στα γραφεία της Υπηρεσίας ενημερώθηκε από στελέχη για την κατάσταση, η οποία αποτελεί συνέπεια των ελλείψεων που παρατηρούνται σε προσωπικό. Όπως επισημάνθηκε στον κ. Καραμάνο τα 18 χωριά του Δήμου εξυπηρετούνται από 2 μόλις υπαλλήλους, γεγονός που καθιστά σχεδόν αδύνατη την άμεση εξυπηρέτηση. Κατ’ αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με τον ίδιο σημαντικά έγγραφα, όπως λογαριασμοί ΔΕΚΟ, Ασφαλιστικών, Τραπεζών κ.α., φτάνουν στα χέρια των πολιτών με σημαντική καθυστέρηση με ότι αυτό συνεπάγεται για την διευθέτηση των υποχρεώσεων.

«Σε επίσκεψη που είχα στο κατάστημα Φαρκαδόνας, ενημερώθηκα για την κατάσταση που επικρατεί από την διευθύντρια, διαπιστώνοντας ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό καθώς όλος ο όγκος εργασίας και των 18 διαμερισμάτων καλείται να εξυπηρετηθεί από μόλις 2 άτομα, πράγμα που το καθιστά σχεδόν αδύνατο. Η Πολιτική των ΕΛΤΑ στην λογική των συγχωνεύσεων είναι πως διαμερίσματα κάτω των 7.000 κάτοικων μετατρέπονται από αστικά σε αγροτικά. Αυτό σημαίνει πως η Φαρκαδόνα δεν δικαιούται να έχει ταχυδρόμο να μοιράζονται τα γράμματα στα σπίτια και στις επιχειρήσεις αλλά θα πρέπει να βρίσκονται σε ένα σταθερό σημείο πχ. καφενείο, ΚΕΠ κτλ. Αυτό σημαίνει υποβάθμιση του Δήμου μας.», αναφέρει ο κ. Καραμάνος.

Ο δημοτικός σύμβουλος καλεί το Δήμο να αναλάβει κάθε ενέργεια, πιέζοντας προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να στελεχωθεί το Ταχυδρομείο Φαρκαδόνας με προσωπικό για την ευάριθμη λειτουργεία.

«Καλώ την δημοτική Αρχή αλλά και τους επικεφαλής των παρατάξεων να αναλάβουν πρωτοβουλία προκειμένου να στελεχωθούν με προσωπικό τα ΕΛΤΑ Φαρκαδόνας και να μην υποβαθμιστούν.

Ο δήμος μας δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση, μετά την αποψίλωση του ΙΚΑ -ΔΟΥ-Τράπεζες.

Σειρά φαίνεται να έχει το ΕΛΤΑ. Γινόμαστε μάρτυρες απαξιώσεις του Δήμου μας και οι ευθύνες είναι μεγάλες και δεν αντέχουμε άλλη υποβάθμιση εις βάρος των δημοτών

Χάσαμε πάρα πολλά. Πρέπει να βάλουμε ξανά τον δήμο ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ στην θέση που του αξίζει», καταλήγει ο ίδιος.