Ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με ευθύνη με το ζήτημα των πλημμυρών

Αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φαρκαδόνας κ. Κώστας Κοκκινίδης μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Πηνειού, ζητώντας από το Δήμο ουσιαστικές παρεμβάσεις και ενέργειες για να μην ζήσουμε εικόνες ανάλογες του Μουζακίου

Με την προσοχή στραμμένη από το πρωί του Σαββάτου αλλά και σήμερα Κυριακή στους αγρότες του Δήμου Φαρκαδόνας βρίσκεται ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Κοκκινίδης. Ο δημοτικός σύμβουλος από το Σάββατο βρισκόταν σε επαφή με προέδρους κοινοτήτων αλλά και αγρότες, οι οποίοι βρισκόταν σε απόγνωση εξαιτίας των πλημμυρών του Πηνειού ποταμού. Ο ίδιος δεν έκρυψε την θλίψη του για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο φυτικό κεφάλαιο μάλιστα λίγες εβδομάδες πριν την συλλεκτική περίοδο.

«Ως Δήμος Φαρκαδόνας κι ως δημοτικοί σύμβουλοι ο καθένας ξεχωριστά αλλά και συλλογικά θα πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Να διεκδικήσουμε από το αρμόδιο υπουργείο και τον ΕΛΓΑ 100% αποζημίωση των αγροτών που υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή. Δεν πρέπει να μείνουμε άλλο άπραγοι. Το ζήτημα των πλημμυρών δεν είναι τωρινό αλλά ταλανίζει ολάκερες δεκαετίες την περιοχή της Φαρκαδόνας. Έφτασε η Αρχή να ασχοληθούμε σοβαρά με το θέμα και να διεκδικήσουμε έργα ουσίας, για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής και των περιουσιών των συνδημοτών μας», αναφέρει ο κ. Κοκκινίδης.

Ο ίδιος καλεί το Δήμο και την αρμόδια αντιδημαρχία να βρίσκεται σε διαρκεί ετοιμότητα από τώρα μέχρι και την άνοιξη όπου οι πλημμύρες του Πηνειού θα είναι εκ νέου στο προσκήνιο. Να λάβουν άμεσα μέτρα γιατί σήμερα μπορεί το Κεραμίδι και ο Κλοκοτός να γλύτωσαν τα χειρότερα, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί μελλοντικά, αποτρέποντας εικόνες ανάλογες με εκείνες του Δήμου Μουζακίου.