Οι μαθητές του ΓΕΛ Οιχαλίας έδειξαν την ευαισθησία και το ανθρώπινο πρόσωπο

photo_deltioy_prosfyges__final_version

Είναι στιγμές που οι πράξεις κάποιων ανθρώπων σε οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν χάθηκε η ανθρωπιά. Είναι κάποιες στιγμές που η κοινωνική αλληλεγγύη συναντά τη στήριξη και την προσφορά.

Ειδικά όταν η συνεισφορά έρχεται από ανθρώπους που ξέρουν την πάει να πει μετανάστευση και την έχουν βιώσει κατά καιρούς, τότε πραγματικά νιώθεις ρίγη συγκίνησης.

Σκέφτεσαι ότι το πρόβλημα χιλιάδων ανθρώπων που φτάνουν καθημερινά στη χώρα μας είναι και δικό σου, μιας και αναλογίζεσαι ότι είσαι ένας από αυτούς, ακόμη κι αν διαφέρεις πολύ ή λίγο σε σχέση με εκείνους.

Παράδειγμα προς μίμηση οι μαθητές τους Γενικού Λυκείου Οιχαλίας και οι κάτοικοι της Δημοτικής Κοινότητας.

Με μεγάλη χαρά – μικροί και μεγάλοι- ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της περιφερειακής διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και συγκέντρωσαν βασικά είδη επιβίωσης, όπως κουβέρτες, ρούχα, παπούτσια κάλτσες για τους πρόσφυγες της Λέσβου.

Τα είδη αυτά αποστάλθηκαν με δύο αποστολές – λόγω όγκου- μέσω της Γενικής Ταχυδρομικής Τρικάλων στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Λέσβου.

Για τον ίδιο σκοπό στάλθηκαν ανάλογα είδη και στην Ορφανική Στέγη στη Λειβαδιά.

Η αποστολή έγινε με δωρεά της Γενικής Ταχυδρομικής Τρικάλων.

Οι μαθητές αναλύοντας τους στόχους της κίνησης θεωρούν ότι το δημόσιο σχολείο είναι και φορέας ευρύτερης ανθρωπιστικής παιδείας.

Κατανοούν ότι βιώνουν την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, καταλαβαίνουν ότι η κρατική μέριμνα είναι ελλιπής.

Επειδή είναι πεπεισμένοι ότι υπάρχει ακόμη στην ανθρώπινη ψυχή  πολύς χώρος για αγάπη, ανθρωπιά και αλληλεγγύη για ανθρώπους που πονάνε και έχουν την ανάγκη μας, θεωρούν την βοήθειά μας υποχρέωση και όχι φιλανθρωπική δράση εκ του ασφαλούς.

Επειδή, συμπληρώνουν, το σχολείο τους είναι ένα μικρό Λύκειο των Τρικάλων που λειτουργεί σε μια περιοχή μεταναστών, επειδή οι νέοι  δεν χάνουν ευκαιρία να δείξουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στο συνάνθρωπο που ζει  – ελπίζει προσωρινά- σε  άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες, νομίζουν ότι μπορούν να προστατέψουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Και με την πράξη τους την ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ…

Ο διευθυντής του σχολίου κ. Πέτρος Τζίμας και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν όλους τους συμμετέχοντες και τους ευχαριστούν δημόσια.