Η Οιχαλία τίμησε τον πολιούχο Άγιο Νικόλαο

Με θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην Οιχαλία το περασμένο Σαββατοκύριακο η μνήμη του Αγίου Νικολάου. Επίκεντρο τον εκδηλώσεων ο φερώνυμος Ιερός Ναός που δέχτηκε για ένα διήμερο πλήθους κόσμου που έσπευσαν να προσκυνήσουν και να τιμήσουν την μνήμη του Αγίου, προστάτη της Οιχαλίας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου όπου τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας  και μετά το πέρας προσφέρθηκαν στους πιστούς διάφορα γλυκίσματα και παραδοσιακά εδέσματα που παρασκεύασαν  οι γυναίκες του Συλλόγου. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το πρωί της Κυριακής με Θεία Λειτουργία και περιφορά της Εικόνας του Αγίου.Το βράδυ της Κυριακής τελέστηκε  κατανυκτική Αγρυπνία χροροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη,  Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου

Στις διήμερες εκδηλώσεις συμμετείχε δυναμικά ο Σύλλογος Γυναικών Οιχαλίας, βοηθώντας στην προετοιμασία της παραδοσιακής φιλοξενίας που προσφέρθηκε στους πιστούς Το Σάββατο και το πρωί της Κυριακής. Η διοίκηση του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά τον πρόεδρο της «ΠΕΛΛΙΝΑ» κ. Κώστα Κοκκινίδη για την χορηγία, τον δήμαρχο κ. Θανάση Μεριβάκη καθώς και μέλη του δημοτικού συμβουλίου που τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις και τέλος όλες τις γυναίκες για την παρασκευή των κερασμάτων.