Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ”ΠΕΘΑΙΝΕΙ”

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αιμοδοτών Φανερωμένης ”Δίνω Ζωή” τιμήθηκαν ολοι οι πεσόντες χωριανοί σε διάφορους πολέμους και μάχες καθώς και τα θύματα της Ναζιστικής κατοχής.

Οι άνθρωποι που δίνουν εθελοντικά το αίμα τους για να σώσουν ζωές ΤΙΜΗΣΑΝ τους χωριανούς που έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα και για το υπέρτατο αγαθό την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Είχαν την έμπνευση και την καλή διάθεση να ερευνήσουν τα ιστορικά γεγονότα του περασμένου αιώνα και να καταγράψουν τους χωριανούς που συμμετείχαν σε 3 πολέμους αλλα δεν γύρισαν πίσω να χαρούν τη ζωή οι ίδιοι και να τους στερηθούν με πόνο οι οικογενειές τους.Βέβαια κάποια στοιχεία προσφέρθηκαν απο τους απογόνους των νεκρών και αυτό τους τιμά ιδιαίτερα.

Σε μια καλαίσθητη μαρμάρινη πλάκα που τοποθετήθηκε στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου ανάμεσα στα ολάνθιστα παρτέρια,είναι γραμμένα τα ονόματα των αθάνατων με την χρονολογική σειρά.Παρουσία ολων των χωριανών ο Πρόεδρος Παπαμιχαήλ Νικόλαος αφου καλοσώρισε τους χωριανούς ευχήθηκε για τον εορτασμό της εκκλησίας μας που γιορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου το γενέσιον της Θεοτόκου και μαζί με τον αναπλ. γραμματέα του Συλλόγου Καμήτα Κωνσταντίνο έκαναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου καταχειροκροτούμενοι.Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση απο τον ιερέα του χωριού κ. Αργύρη Στέργιο.

Στη συνέχεια έγινε προσκλητήριο νεκρών με την αναφώνηση ”αθάνατοι” απο τους παρευρισκόμενους και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων απο τον πρόεδρο της κοινότητας Κωστόπουλο Άρη και τους απογόνους των ηρώων.Όλοι οι συμμετέχοντες άφησαν ενα λουλούδι απο τα παρτέρια του σχολείου μας.Στο πνεύμα της ημέρας με σύντομες ομιλίες αναφέρθηκαν οι Αντώνης Παπαμιχαήλ,Αθανάσιος Τατσιόπουλος,Κωνσταντίνος Καμήτας και ο εγγονός του Βασίλη Μπελετσιώτη,Βασίλης που παρευρέθηκε μαζί με την μητέρα του.Στην συνέχεια ο Πρόεδρος μίλησε για τις δραστηριότητες του Συλλόγου και για την προσπάθεια που καταβάλλεται για να διατηρείται το απόθεμα αίματος σε καλό επίπεδο και πόσο αναγκαίο είναι η αύξηση των μελών αιμοδοτών.

Επίσης είναι αξιοσημείωτη η πρόταση του προέδρου των Αιμοδοτών προς το πρόεδρο και το κοινοτικό συμβούλιο της κοινότητας να συνεργαστεί με το Δ.Σ Φαρκαδόνας για να δοθούν τα ονόματα των πεσόντων σε οδούς που περπάτησαν και έζησαν στο χωριό.Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό μας ύμνο και με την αναμνηστική φωτογράφηση.

Η Φανερωμένη που επιμένει και δεν ξεχνά την ιστορία της,τις παραδόσεις και τον πολιτισμό γι’ αυτό και ποτέ δεν “πεθαίνει”

Τους χαιρετισμούς μας στους συγχωριανούς όπου και να βρίσκονται.Τηλ. επικοινωνίας Συλλόγου 6977 230 898