Η «Άνοιξη» ζήτησε συμπαράσταση από το Δήμο Φαρκαδόνας

Τη στήριξη του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας, στο δίκαιο, όπως χαρακτήρισε, αγώνα των αγροτών ζήτησε στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» και δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Αποστόλης Θωμόπουλος.

Ενόψει της έναρξης των αγροτικών κινητοποιήσεων την ερχόμενη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου ο κ. Θωμόπουλος κατέθεσε ψήφισμα συμπαράστασης στο δημοτικό συμβούλιο μέσω του οποίου γινόταν λόγος στα οξυμένα προβλήματα του αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου. Ζήτησε την έγκρισή του από το Σώμα ενώ ταυτόχρονα αιτήθηκε την κοινοποίηση στους βουλευτές του νομού, όπως επίσης και στα πολιτικά κόμματα.

Κατά την συζήτηση του θέματος ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης ζήτησε την οικονομική συνδρομή του Δήμου για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των αγροτών στο συλλαλητήριο αλλά και στις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν μέσα στο Δεκέμβριο. Όπως είπε ο αγώνας των αγροτών είναι αναγκαίος, φυσικά και η στήριξη από τους τοπικούς φορείς, που θα πρέπει να συνδράμουν ακόμη και με το κλείσιμο του δημαρχείου την ημέρα διοργάνωσης του συλλαλητηρίου για την ανάδειξη των προβλημάτων και την άσκηση πίεσης προς πάσα κατεύθυνση.

«Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής βρίσκονται στο έλεος του ξεκληρίσματος. Βασικές αιτίες για την κατάσταση αυτή, βρίσκονται στην εφαρμοζόμενη αντικροτική – αντιλαϊκή πολιτική. Ο Δήμος Φαρκαδόνας όπου ο πληθυσμός του αποτελείται κατά κύρια βάση από αγροτοκτηνοτρόφους, πρέπει να υιοθετήσει τα αιτήματα πάλης, όπως αυτά εκφράστηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη της Επιτροπής Μπλόκων της Λάρισας που συμμετείχε και η «Άνοιξη», ανέφερε ο κ. Θωμόπουλος.

Ως προς το ψήφισμα το δημοτικό συμβούλιο εμφανίστηκε ομόφωνα θετικό, εκφράζοντας την πλήρη στήριξη στους αγώνες των αγροτών. Η οικονομική στήριξη θα εξεταστεί ενώ αναφορικά με το κλείσιμο του δημαρχείου τόσο ο κ. Μεριβάκης, όσο και η πλειονότητα του δημοτικού συμβουλίου εμφανίστηκαν αρνητικοί.DSC_0190