Γιόρτασε ο Κλοκοτός και ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού

Σύσσωμος ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού και κάτοικοι προσήλθαν στον ναό και προσευχήθηκαν καταθέτοντας τα αιτήματά τους προς το Χριστό, την Παναγία και την Αγία Σοφία

Με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στον Κλοκοτό η μνήμη των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδας. Την παραμονή της εορτής κάτοικοι του χωριού, πιστοί κάθε ηλικίας συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις, μεταφέροντας τις αιτιάσεις τους, για Πίστη στο Θεό, Αγάπη προς όλους, αναζωπύρωση της Ελπίδας και Σοφία νου.

Ακολούθησε αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα με τον εφημέριο του χωριού, π. Απόστολο να στέκεται στην δύναμη ψυχής που έδειξαν η Αγία Σοφία και οι θυγατέρες της στο μαρτύριο, για το Χριστό και Θεό μας. Κάλεσε τους πιστούς να δείχνουν υπομονή, να μην χάνουν την ελπίδα και την πίστη τους, προσευχόμενοι στο Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους μας, που μαρτύρησαν από την αγάπη και την αφοσίωση στο Θεό.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε η Θεία Λειτουργία με τις θρησκευτικές εκδηλώσεις να κορυφώνονται αργά το πρωί.

Στις εκδηλώσεις συνέδραμε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κλοκοτού που φέρει το όνομα της Αγίας Σοφίας με την προσφορά της αρτοκλασίας.

Για τις ανάγκες στήριξης του συλλόγου και τις δράσεις μίλησε μετά το πέρας του εσπερινού ο πρόεδρος κ. Μιχάλης Βάιου. Τόνισε πως η προσφορά προς το Σύλλογο είναι στην ουσία προσφορά στον ίδιο μας τον εαυτό.