Φτωχότερος είναι από σήμερα ο χώρος των Γραμμάτων και του Πολιτισμού της Φαρκαδόνας

Φτωχότερος είναι από σήμερα ο χώρος των Γραμμάτων και του Πολιτισμού της Φαρκαδόνας μετά το θάνατο της Φαρκαδόνιας εκπαιδευτικού Φωτεινής Τσιούφη. Της φιλολόγου καθηγήτριας, η οποία προσέφερε στα μέγιστα επί σειράς ετών, μορφώνοντας γενιές και γενιές ανθρώπων. Ανθρώπων που για εκείνη ήταν παιδιά της, όπως τα αποκαλούσε καθώς έβαλε το λιθαράκι μαζί με πολλούς συναδέλφους της για να μορφωθούν.
Η Φωτεινή Τσιούφη έφυγε από τη ζωή σήμερα το μεσημέρι σε ηλικία 82 ετών, αφήνοντας πίσω της ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Όσοι γνώριζαν την Φωτεινή μιλούν με τα καλύτερα λόγια. Κάνουν λόγο για μια ισχυρή προσωπικότητα, έναν άνθρωπο με πολλά χαρίσματα, πιστό στις αξίες και σε ιδανικά.
Μια γυναίκα με πλούσιο βιογραφικό καθώς κατά το παρελθόν είχε διατελέσει δημοτική σύμβουλος, γυμνασιάρχης στο γυμνάσιο Φαρκαδόνας, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή της στα Πολιτιστικά δρώμενα της Φαρκαδόνας.
«Ο Πολιτισμός και η εκπαίδευση μου δίνει ζωή. Άνθρωπος που δεν πασχίζει για τη μόρφωση τους είναι φελλός. Καμαρώνω όταν βλέπω τους επιστήμονες να έρχονται γιορτές και καλοκαίρια στη Φαρκαδόνα και στα χωριά. Για αυτά τα παιδιά συνέβαλα κι εγώ για να μορφωθούν και να φύγουν από τη μιζέρια», ήταν μερικά από τα λόγια της εκλιπούσας σε παρέες φίλων.
Η Φωτεινή την τελευταία επταετία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα Υγείας. Αν και αποκαμωμένη από τη μάχη δεν το έβαζε κάτω πάλευε και αντιμετώπιζε τα προβλήματα με θάρρος. Αγωνιζόταν σαν θεριό αντιμετωπίζοντας το κάθε πρόβλημα με δύναμη, υπομονή, επιμονή και γέλιο.
Όταν την ρωτούσες πως είναι η Υγεία η απάντηση που λάμβανες ήταν αφοπλιστική. «Θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη», έλεγε για να συμπληρώσει «εμείς γεράσαμε, οι νέοι να είναι καλά καθώς βιώνουμε δύσκολα χρόνια. Τα παιδιά που είναι το μέλλον μας».
Κουβέντες που πραγματικά συγκινούν και σε κάνουν να σκεφτείς, ειδικά όταν προέρχονται από έναν άνθρωπο, που προσέφερε τόσα πολλά για τον τόπο μας και την νεολαία.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου Φαρκαδόνας.
Λίγο αργότερα θα ταφεί στο κοιμητήριο της Φαρκαδόνας, στη γη που τόσο αγάπησε και μόχθησε για τα παιδιά της.12297775_435175076667612_541143269_o