Ετοιμάζουν βαλίτσες για το Δουβλίνο 4 εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Οιχαλίας

Στο Δουβλίνο θα ταξιδέψουν 4 καθηγητές του Γενικού Λυκείου Οιχαλίας στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος.

Για την ιστορία το διδακτήριο της Οιχαλίας συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA1 μετά την έγκριση της αίτησής του σε σχέδιο κινητικότητας προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης με τίτλο «Η Διδασκαλία της Γλώσσας με βάση το Περιεχόμενο(CLIL.

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA1 χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  και προσφέρει την ευκαιρία σε στελέχη σχολικών μονάδων να βιώσουν μια μαθησιακή εμπειρία σε μια άλλη χώρα με σκοπό την απόκτηση νέων  ικανοτήτων σε σχέση με τις ανάγκες του σχολείου τους.

Στα πλαίσια της υλοποίησης του συγκεκριμένου σχεδίου κινητικότητας οι εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Οιχαλίας  Αλεξίου Ελένη καθηγήτρια Αγγλικών, Κορκής Άγγελος χημικός, Κυρίτσης Γεώργιος καθηγητής Πληροφορικής   και Λυγούρα Ανδρομάχη φιλόλογος  θα συμμετάσχουν σε διαρθρωμένα προγράμματα μαθημάτων στο Δουβλίνο. Τα μαθήματα  αφορούν τη χρήση μίας νέας μεθόδου διδασκαλίας (CLIL) στη σχολική τάξη, κατά τη χρήση της οποίας η διδασκαλία της γλώσσας και του περιεχομένου ενός άλλου γνωστικού αντικειμένου (π.χ Ιστορία, Γεωγραφία, Χημεία) γίνονται ταυτόχρονα.

Η συμμετοχή των τεσσάρων εκπαιδευτικών στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα επιμόρφωσης θα συμβάλλει στην επαγγελματική τους βελτίωση και στην απόκτηση των απαιτούμενων γνώσεων και εμπειριών, ώστε να ικανοποιηθεί η ανάγκη εκσυγχρονισμού των διδακτικών πρακτικών και η αξιοποίηση του εξοπλισμού και των υποδομών του σχολείου.

Ταυτόχρονα η επαφή τους με συναδέλφους άλλων Ευρωπαϊκών σχολείων και η ανταλλαγή εμπειριών και διδακτικών πρακτικών θα ενισχύσει την Ευρωπαϊκή διάσταση και εξωστρέφεια του σχολείου, καθώς θα καλλιεργήσει το έδαφος για μελλοντικές συνεργασίες.PB290054-e1385838775311