Επιτέλους πιστώθηκαν τα χρήματα της ενιαίας ενίσχυσης για τους αγροτοκτηνοτρόφους δημιουργώντας ουρές στις τράπεζες της Φαρκαδόνας

xrhmata-xwrafi

Με μεγάλη καθυστέρηση σε σχέση με το παρελθόν, με πολλά προβλήματα και λάθη, αλλά και αντιμέτωποι με μειώσεις στα ποσά, πιστώθηκε στους λογαριασμούς των αγροτών – κτηνοτρόφων και της Φαρκαδόνας το 90% της ενιαίας ενίσχυσης για το 2015.

Τα χρήματα πιστώθηκαν στους αγροτοκτηνοτρόφους το βράδυ της Δευτέρας καθώς η πρώτη ενημέρωση μέσω τηλεφωνικού μηνύματος στους δικαιούχους ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το βράδυ.

Ουσιαστικά τα συγκεκριμένα ποσά δεν αντιστοιχούν στο 90%, αλλά στο 50%, καθώς αν αναλογιστεί κανείς ότι υπολείπεται ένα 30 – 40% της πράσινης ανάπτυξης κι ένα 10% της τρέχουσας ενίσχυσης τότε ουσιαστικά μιλούμε ότι μέχρι το Μάρτιο και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση θα πιστωθεί το 100% των επιδοτήσεων.

Ωστόσο ο προβληματισμός έγκειται στο γεγονός για τη στιγμή που θα πιστωθούν τα ποσά στο σύνολό τους καθώς και στα όσα συμβαίνουν γύρω από τα προσωρινά δικαιώματα καλλιεργειών που αναρτήθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μειώσεις τη φετινή χρονιά στην ενιαία ενίσχυση αγγίζουν το 15% περίπου.

Εντωμεταξύ από το βράδυ της Δευτέρας πολλοί ήταν οι αγρότες, κάτοχοι κάρτας αυτόματης ανάληψης μετρητών που έσπευσαν στην Τράπεζα Πειραιώς της Φαρκαδόνας και της Οιχαλίας προκειμένου να ενημερώσουν τους λογαριασμούς τους.

Ανάλογη κίνηση θα παρατηρηθεί και αύριο Τρίτη καθώς οι ουρές στις Τράπεζες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα μεγάλες.

Οι αγρότες δεν παραλείπουν να εκφράσουν την πικρία τους, ενώ για τα χρήματα ισχυριζόταν ότι δεν θα μπουν στις τσέπες τους αλλά για την εξόφληση των χρεών τους που έτρεχαν από το φθινόπωρο μέχρι και σήμερα χάρη των καθυστερήσεων στις πληρωμές.